Pēdējās stundas • IR.lv

Pēdējās stundas

3

Kā īsti pirms nepilna gada varu zaudēja Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs – žurnālisti izmeklēšanā noskaidro līdz šim nezināmus un neizprastus politiskās revolūcijas pavērsienus

Pēc negulētas nakts un ilgām sarunām Viktora Janukoviča seja bija pelnu pelēka un viņš minstinājās, turot pildspalvu virs priekšā noliktā teksta. Viņu vēroja diplomāti no Eiropas un politiskie ienaidnieki bez jebkādiem laipnības smaidiem sejās. Tad krīzē nonākušais Ukrainas prezidents saņēmās un parakstīja vienošanos, kas ļautu viņam palikt savā amatā vismaz dažus mēnešus.

Tā bija piektdiena, pagājušā gada 21.februāris. Sēžoties pie sarunu galda prezidenta administrācijas ēkā, bija skaidrs, ka Janukovičam vara slīd laukā no rokām. Opozīcijas deputātiem parlamentā nervozi zvanīja gan policijas, gan drošības dienestu virsnieki, skaidri sakot, ka pašu drošība viņiem rūp vairāk par Janukoviča un viņa valdības nosargāšanu.

Taču viss notika vēl ātrāk – jau tās pašas dienas vakarā bēgošais Janukovičs helikopterā tika evakuēts no galvaspilsētas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu