Girgensons uzvar NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā • IR.lv

Girgensons uzvar NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā

18
Zemgus Girgensons pieņemšanā Saeimā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Balsojums par viņu bija absolūti labākais rādītājs līgā

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons no Bufalo “Sabres” komandas ir uzvarējis šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā, paziņojuši čempionāta rīkotāji.

20 gadus vecais latvietis balsojumā tika pie 1 574 896 balsīm, kas bija absolūti labākais rādītājs līgā, bet viņa tuvākais sekotājs Čikāgas “Blackhawks” uzbrucējs Patriks Keins tika pie 1 232 201 balsīm, ziņo LETA.

“Tas ir nedaudz jokaini, taču arī uzjautrinoši,” nesen sarunā ar “The Associated Press” izteicās Girgensons. “Tas viss ir nācis no nekā. Zinu, ka cilvēki Latvijā mani atbalsta, taču nezināju, ka tas nonāks tik tālu.”

Šosezon Grigensons 40 spēļu laikā guvis 11 vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Trešo lielāko balsu skaitu ieguva vēl viens “Blackhawks” uzbrucējs Džonatans Tēvzs (1 217 210 balsis). Zīmīgi, ka arī pārējās pozīcijās labākie bija Čikāgas kluba hokejisti – vārtsargs Korijs Krofords ieguva 1 099 504 balsis, bet aizsardzības spēlētāju vidū labākie bija Dankans Kīts (1 198 173) un Brents Sībruks (1 016 992).

Līdz ar to Visu zvaigžņu spēles sākuma pieciniekā Girgensons ir vienīgais, kurš nepārstāv “Blackhawks” komandu. Pārējos Visu zvaigžņu spēles dalībniekus izraudzīsies līgas pārstāvji.

Kopumā līdzjutēji par hokejistiem atdeva vairāk nekā 35 miljonus balsu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo Visu zvaigžņu spēli 2012.gadā, ir par 52% vairāk. 27% no šīm balsīm nāca ārpus Ziemeļamerikas, kas ir pieaugums par 7000%.

Girgensons patlaban aizvada savu otro sezonu NHL.

Visu zvaigžņu spēle 25.janvārī norisināsies Kolumbusā. Šis paraugmačs nav norisinājies jau divus gadus, jo 2013.gadā to atcēla lokauta dēļ, bet pērn tas nenotika Soču olimpisko spēļu dēļ.

Pēdējo reizi kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījās 2003.gadā, kad tas bija aizsargs Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes.

 

Komentāri (18)

andrejs 04.01.2015. 17.28

visu cieņu Girgensonam. Par viņu vēl dzirdēsim

+4
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 04.01.2015. 12.52

tas puika ar savu darbu ir nopelniijis speeleet zvaigžņu speelee , par to vareeja tikai sapņot , bet muusu fani ir nepaarspeejami, noveelu puikam tikt liidz briidim kad rokaas turees Stenlija kausu.

+5
-1
Atbildēt

0

traductrice 05.01.2015. 10.05

Esmu pārliecināta, ka Girgensonu šeit pieminētā Biedriņa liktenis nepiemeklēs viena iemesla dēļ. Girgensons rukā melnu muti (atšķirībā no B., kurš iedomājās, ka ir stārs tikai tāpēc, ka ir nodraftēts).

skatītāju balsojums ir avanss, ko Girgensons nenopļurinās, bet ieguldīs savā attīstībā. Skatītāju balsojums ir arī pateicība Irbem un Tedam.

Novēlu, lai šī zvaigžņu spēle Girgensonam ir pirmā, nevis vienīgā. Vai tā būs, atkarīgs tikai no viņa paša. Lai izdodas!

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu