Strautiņa-Ušakova turpina vadīt Rīgas mēra biroju • IR.lv

Strautiņa-Ušakova turpina vadīt Rīgas mēra biroju

14
Rīgas domes priekšsēdētājs un partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa piedalās 12. Saeimas vēlēšanu rezultātu sagaidīšanas pasākumā Spīķeru kvartālā. Foto: Ieva Lūka, LETA

Lēmumus par Strautiņu-Ušakovu pieņems cita domes amatpersona

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) jaunā sieva Iveta Strautiņa-Ušakova turpina pildīt savus pienākumus mēra biroja vadītājas amatā, aģentūrai LETA apliecināja Ušakovs.

Lai nepieļautu interešu konflikta iespējamību, attiecīgas mēra pilnvaras par Strautiņu-Ušakovu ir nodotas citai domes amatpersonai. Tā, piemēram, jautājumu par mēra biroja vadītājas atvaļinājumu kārtoja domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), skaidrots Rīgas domē.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes priekšsēdētāja sieva un biroja vadītāja Strautiņa-Ušakova saskaņā ar normatīvajiem aktiem varēs turpināt vadīt mēra biroju, attiecīgās mēra pilnvaras attiecībā uz biroja vadītāju nododot citai amatpersonai, tādējādi izvairoties no iespējama interešu konflikta, paskaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Šādi cita persona, nevis mērs, kura pakļautībā ir viņa biroja vadītājs, būs atbildīga par lēmumu pieņemšanu par Strautiņu-Ušakovu, piemēram, jautājumos par atvaļinājumu, kas tad, ja par tiem lemtu mērs, varētu radīt interešu konfliktu.

Ušakovs jau kopš salaulāšanās brīža nav tiesīgs pieņemt nekādus lēmumus, kas varētu radīt interešu konfliktu attiecībā uz sava biroja vadītāju, kas tagad ir viņa sieva, apliecināja Radzevičs.

Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs novembrī salaulājies ar savu darba kolēģi un biroja vadītāju Strautiņu. Šī ir Ušakova trešā laulība.

 

Komentāri (14)

Anti Vatņiks 17.12.2014. 18.37

Hmm, sanāk ka ja pareizticigiem (stipri šaubos ka daudzi no viņiem ir reāli ticīgi) ir tiesības svinēt savus svētkus – lai svin, bet tad viņi lai parastajos Ziemassvētkos tik nāk uz darbu. Kas tad tagad būs – divi brīvi Ziemassvētki? Un kas strādās?

+5
0
Atbildēt

1

    aivarsk > Anti Vatņiks 18.12.2014. 01.24

    Kas tagad būs

    ___________

    Kas, kas – ir de facto nodibināta “Rīgas republika”, kurā valsts varu īsteno pļutkina partijas gultas biedrs…

    Vai sagaidīsim, kad, kā tika solīts, šādi zaļie cilvēciņi tikšot likumīgi atšauti?

    Laikam jau meloja….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

andrejs 17.12.2014. 17.12

Ušakovs (RD):

“Rīgā ir desmitiem tūkstošu pareizticīgo un vecticībnieku, un viņiem ir tiesības uz brīvdienu šajos svarīgajos svētkos. Man ir prieks, ka Saeima konceptuāli jau atbalstīja likumprojektu noteikt 7.janvāri par brīvdienu. Bet, kamēr Saeimā vēl notiek darbs, es izmantoju likuma normas, lai dotu šo iespēju tūkstošiem pareizticīgo un vecticībnieku, kas strādā Rīgas pašvaldībā.”

zane (iz IR)

mēs (V) jau neko, mēs jau it kā neesam par, mēs jau tikai “nodevām komisijām”… :)

+6
-1
Atbildēt

0

Bet 17.12.2014. 14.36

Rīgas dome- Ušakovu ģimenes mikrouzņēmums

+6
-1
Atbildēt

1

    lama > Bet 17.12.2014. 18.54

    vadīt Rīgas mēra biroju

    —————

    un buboņu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu