Raidījums: RPP Ceļu policijas pārvaldes likvidācija varētu būt saistīta ar privātām interesēm • IR.lv

Raidījums: RPP Ceļu policijas pārvaldes likvidācija varētu būt saistīta ar privātām interesēm

19
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Straujās pārmaiņas Ceļu policijas pārvaldē sākušās pēc incidenta Stabu ielā, kurs dzīvo Rīgas mērs

No nākamā gada Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) struktūrvienībā esošā Ceļu policijas pārvalde tiks likvidēta un tās pamatfunkcijas iekļautas teritoriālo pārvalžu struktūrvienību pamatuzdevumos.

Šī restrukturizācija nozīmē, ka no pirmā janvāra Rīgas ielās vairs nepatrulēs īpašas pašvaldības policijas vienības, kuru galvenais uzdevums ir kontrolēt to, vai rīdzinieki novieto mašīnas tām paredzētās vietās, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Rīgas domē skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, lai iespējami lietderīgāk izmantotu Pašvaldības policijas rīcībā esošos cilvēku un tehniskos resursus, tomēr “Nekā personīga” ir neoficiāli zināms, ka straujās pārmaiņas Ceļu policijas pārvaldē sākušās pēc incidenta Stabu ielā starp 19. un 21. numura ēkām, ziņo LETA.

Raidījums vēsta, ka naktī uz 30.augustu tieši šajā vietā bijis novietots pelēkas krāsas “Infinity” markas džips. Kaut arī nepareizi novietotā mašīna satiksmi netraucēja, dikti neapmierināts bijis kāds tuvējās ēkas iemītnieks – ietekmīgs “Saskaņas centra” politiķis. Viņš izmantojis savu augsto amatu pašvaldībā, lai izrēķinātos ar mašīnas īpašnieku, apgalvo raidījums. Ēkā Stabu ielā 19 esot arī Rīgas mēra Nila Ušakova (S) sievai Ivetai Strautiņai-Ušakovai piederošs dzīvoklis.

Tā paša 30.augusta naktī RRP Ceļu policijas pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu un viņiem esot uzdots mašīnu evakuēt par katru cenu.

“Pēkšņi parādās mašīna, kur obligāti bija jāevakuē, bet instruktors pieņēma lēmumu uz vietas, ka tā reāli netraucē nevienam. Protokols, administratīvā pārkāpuma protokols tiek sastādīts par to, ko viņš pārkāpj – ceļu satiksmes noteikumus. Evakuācija nenotiek,” raidījumam norāda kāds RPP darbinieks, kurš vēlas palikt anonīms.

Tikmēr Rīgas mērs raidījumam skaidro, ka policijas darbiniekiem vienmēr, vai viņi strādā minētajā kvartālā, vai jebkurā citā, ir jāstrādā atbilstoši normatīvai bāzei un jārisina radušās problēmas. “Nekādas pavēles, kas nebūtu saskaņā ar Latvijas republikas likumdošanu, protams, policistiem nevar tikt dotas,” viņš saka. Ušakovs gan izteicās, ka incidents Stabu ielā ir tikai viens no daudzajiem, kad Ceļu policijas pārvaldes darbinieki nav bijuši uzdevumu augstumos.

Dažas dienas pēc šī incidenta sākušās straujas pārmaiņas Ceļu policijas pārvaldē. Ilggadējais vadītājs Aigars Monahovs bez brīdinājuma aizrotēts uz citu pašvaldības dienestu. Uz citām pārvaldēm aizrotēti arī policisti, kuri devās uz izsaukumu Stabu ielā. Vēlāk novembrī sekojis rīkojums pārvaldi likvidēt.

“Absolūti neefektīvi ir turēt pārvaldi ar daudziem, daudziem darbiniekiem, kas nodarbojas tikai un vienīgi ar vienu šauru specialitāti – līmēt “plāksterus”. Tas nav pareizi un šeit, šajā situācijā es pieņemu, ka pašvaldības policijas priekšnieki un pārvalžu vadītāji varēs nodrošināt savu darbinieku nepieciešamo apmācību, lai viņi varētu pildīt šīs funkcijas,” raidījumam pauž Rīgas mērs.

Savukārt RPP priekšnieks Juris Lūkass, vaicāts, vai “Saskaņas centram”, partijas deputātiem vai domniekiem ir saistība ar Ceļu policijas pārvaldes likvidāciju, atbild, ka RPP vada viņš un tas ir bijis viņa lēmums.

Turpmāk soda kvītis uz nevietā atstātām mašīnām Rīgā līmēs jebkurš pašvaldības policists. Lūkass uzskata, ka tas ļaus ātrāk policijai reaģēt uz izsaukumiem un laicīgāk ierasties pārkāpuma vietā. RPP vadītājs arī stāsta, ka no Jaunā gada lielāks policistu skaits patrulēs vairāk apdraudētajos rajonos. Proti, būs vairāk patruļu Pārdaugavā, Imantā, Iļģuciemā, kā arī Zolitūdē.

Tikmēr kāds RPP darbinieks, kurš savu vārdu neatklāj, norāda, ka teritoriālajām pārvaldēm, kuru pamatfunkciju izpildē plānots iekļaut RPP Ceļu policijas pārvaldes uzdevumus, zinot to esošo noslogotību, nebūs laika braukāt pa pilsētas ielām un skatīties ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. “Un nu es domāju, ka tā situācija [ar auto stāvēšanas un apstāšanās pārkāpumiem] pasliktināsies,” prognozē darbinieks.

 

Komentāri (19)

lno 08.12.2014. 12.08

Tikai kādam dīvainam latvietim vēl var būt ilūzijas par Ušakovu, bet kur ziņa, ka Valsts divreiz pārmaksā par ātrās medicīniskās palīdzības mašīnu nomu?:)

+3
0
Atbildēt

0

andrejs 08.12.2014. 17.01

Ir kādi jaunumi par Strautiņas un Ušaka “attiecībām”? runā, ka šamais esot gay’s :) un tāpēc normālas sievietes no viņa mūk..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu