"KVV Liepājas metalurgs" kļuvusi par pilntiesīgu rūpnīcas īpašnieku • IR.lv

“KVV Liepājas metalurgs” kļuvusi par pilntiesīgu rūpnīcas īpašnieku

28
Ukrainas uzņēmuma "KVV Group" īpašnieks Valērijs Krištals (no kreisās) un "KVV Group" pārstāvis, kurš atjaunos a/s "Liepājas metalurgs" darbību, Igors Kovaļenko piedalās preses konferencē, kurā informē par plāniem saistībā ar maksātnespējīgā uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" iegādi un darbības atjaunošanu. Foto: Edijs Pālens, LETA

Jaunie “Liepājas metalurga” īpašnieki paraksta dokumentus maksātnespējīgās kompānijas aktīvu pārņemšanai

Maksātnespējīgā uzņēmuma “Liepājas metalurgs” (LM) kreditori parakstījuši nepieciešamos dokumentus, kas ļauj a/s “KVV Liepājas metalurgs” pārņemt maksātnespējīgās kompānijas aktīvus, laikrakstam “Kurzemes Vārds” apliecinājusi “KVV Group” pārstāve Inese Ozoliņa.

Pēc viņas teiktā, līdz ar to “KVV Liepājas metalurgs” kļuvusi par pilntiesīgu rūpnīcas īpašnieku, savukārt LM administratora rīcībā nonākšot pirmā iemaksa 20,5 miljonu eiro apmērā par pamatražotnes iegādi, ko novembra vidū rūpnīcas pircējs ieskaitīja darījuma kontā, raksta LETA.

LM administratora Haralda Velmera pārstāve Elīna Lazdāne informē, ka ir parakstīta finanšu dokumentācija ar kreditoriem, taču vēl ir jāgaida atsevišķi dokumenti no “KVV Group”. Pēc tam varēšot sākt mantas nodošanu un īpašuma pārreģistrāciju.

Kā norāda laikraksts, LM jaunais īpašnieks neesot atkāpies no plāna ražošanu atsākt līdz šā gada beigām. Pagaidām gan nevarot pateikt, cik lielā apjomā tas notiks – vai darbs pakāpeniski atsāksies visā ražotnē, vai sākotnēji tikai velmētavā, atzinusi Ozoliņa.

Kā ziņots, tiesības slēgt darījumu par “Liepājas metalurga” (LM) pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums “KVV Group”. “KVV Group” par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro. 2.oktobrī tika parakstīts līgums par LM pārdošanu.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) un administratora konsultanta “Prudentia” veiktajiem aprēķiniem, atjaunojot LM darbību 2015.gadā ar jaudu, pielīdzināmu 80% no 2012.gada ražošanas jaudas un 2016.gadā to sasniedzot 100% apmērā, Latvijas tautsaimniecības ieguvums laika posmā no 2015.gada līdz 2019.gadam ir pielīdzināms 950 miljoniem eiro, no kuriem 152 miljoni eiro tiktu saņemti nodokļos.

FM norāda, ka, realizējot šo darījumu, jau pirmajā maksājumā tiks atgūti līdzekļi, kas tika ieguldīti uzņēmuma uzturēšanā pēc tā darbības pārtraukšanas. Tāpat atsevišķi no rūpnīcas tiek realizētas arī citas ķīlas. Piemēram, Valsts kase jau ir saņēmusi 768 000 eiro no medicīniski sanitārās daļas realizācijas.

 

Komentāri (28)

sniega_roze 04.12.2014. 09.55

Nu var tikai gaidīt it kā pēkšņu pārsteigumu par elektrības cenu un OIK. Liepājā austrumu investori un Sesks laimīgs.

0
-2
Atbildēt

0

v_rostins 04.12.2014. 12.30

Tagad pilntiesīgie īpašnieki, Krimas čekisti, kam kremļa maukas, ZRP(v,) bez naudas atdeva LM, to mierīgi var nopārdot.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu