Sezona sākusies • IR.lv

Sezona sākusies

4
Dainis Grūbe (Mihaels) un Esmeralda Ermale (Hanna).

Izrāde Visas viņas grāmatas ir pašlaik interesantākais teātra notikums

Režisora Dmitrija Petrenko izrāde Visas viņas grāmatas man kļuva par pārsteigumu. Dailes teātra Kamerzāle aizvadītajās sezonās lielākoties iezīmīga ar laba līmeņa produktiem teātra kases papildināšanai. Iepriekšējais Petrenko darbs – Rasas Bugavičutes luga Biedre Zariņa ar Olgu Dreģi titullomā – iekļaujas šajā plūsmā: populāra aktrise, asprātīgs sižets un režisors, kas godprātīgi izdarījis savu darbu. Ne vairāk. Visas viņas grāmatas ir iestudējums, kas vienā elpas vilcienā aizslauka no Petrenko vārda aizbildniecisko «jaunais režisors». 

Visas viņas grāmatas ir jauns pakāpiens Petrenko daiļradē, izrāde, kas liecina par interesanta profesionāļa dzimšanu. Latvijas teātrim savukārt tā kļuvusi par pirmo mākslas darbu, kas šosezon spējis pacelties pāri «produkta» kvalitātes latiņai. Lai arī vēlu, sezona beidzot ir sākusies.

Visas viņas grāmatas stāsta par pusaudža (vēlāk jau pieauguša vīrieša) un par viņu vecākas sievietes romānu. Viņam tā ir pirmā pieredze, tad mīlestība, visbeidzot trauma, kad mīļotā vispirms pazūd un tad atkal tiek nejauši atrasta – Nirnbergas procesa laikā uz apsūdzēto sola, kur viņu tiesā kā īpaši sadistisku koncentrācijas nometnes uzraudzi. Tikai tad Mihaels aptver, ka Hanna ir analfabēte, kura gatava uz jebkādiem upuriem, lai izbēgtu no publiska pazemojuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu