Nīderlande savāc Ukrainā notriektās lidmašīnas atlūzas • IR.lv

Nīderlande savāc Ukrainā notriektās lidmašīnas atlūzas

2
Tiek savāktas Malaizijas lidmašīnas atliekas katastrofas vietā. Foto: AFP/LETA

Nīderlandieši gatavojas rekonstruēt teroristu notriektās lidmašīnas korpusu

Nīderlandes varas iestādes paziņojušas, ka sākuši darbu, lai savāktu Malaizijas pasažieru lidmašīnas reisa MH17 šovasar Austrumukrainā notriektās lidmašīnas atlūzas. Ilgu laiku izmeklētāji nevarēja piekļūt pie šīm atlūzām, jo teritoriju pie Grabovojes ciema, kur nokrita lidmašīna, kontrolē separātisti, vēsta BBC.

Plānots, ka atlūzu savākšana aizņems vairākas dienas. Pēc tam tās nosūtīs uz Nīderlandi, lai lidmašīnas vraka atliekas papildus izmeklētu un noskaidrotu katastrofas cēloņus.

Nīderlandes valdība uzņēmusies šīs lidmašīnas katastrofas izmeklēšanu tāpēc, ka šajā katastrofā visvairāk lidmašīnas pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi.

Valdības paziņojumā teikts, ka paredzēts rekonstruēt daļu notriektās lidmašīnas fizelāžas, lai noteiktu katastrofas cēloņus.

Nīderlandes speciālisti Grabovoje ieradās jau otrdien, taču visu šo laiku nevarēja sākt darbu pie lidmašīnas atlieku savākšanas, jo tam bija nepieciešama separātistu piekrišana.

Kā zināms, Malaizijas lidmašīnas reisa MH17 katastrofa notika 17.jūlijā. Tajā bojā gāja 298 cilvēki. 

Jau ir bijis viens Nīderlandes izmeklēšanas komisijas ziņojums par katastrofas iemesliem, kurā secināts, ka lidmašīna gaisā guvusi daudzus trāpījumus, kas izraisīja tās sadalīšanos un katastrofu. Nīderlandes izmeklēšanas komisija pēc lidmašīnas melnās kastes ierakstu atšifrēšanas atturējās kādu no Austrumukrainas konfliktā iesaistītajām pusēm vainot lidmašīnas notriekšanā.

Tomēr vēlāk Vācijas izlūkdienests nāca klajā ar paziņojumu, ka lidmašīnu notrieca prokrieviskie separātisti ar raķeti, kas tika palaista no pretgaisa ierīces „Buk”.

 

Komentāri (2)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu