Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Malaiziešu lidmašīnas notriekšanas vietā Austrumukrainā atgriezušies izmeklētāji no Nīderlandes, kas nobažījušies par karadarbības atsākšanos un steidz savākt papildu pierādījumus traģēdijas izmeklēšanai. Līdz oktobra beigām Nīderlandē tika identificētas 289 cilvēku mirstīgas atliekas no 298 bojāgājušajiem.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pēc starpvēlēšanām Republikāņu partija pārņēmusi kontroli ASV Kongresā, jo ne tikai palielināja vairākumu Pārstāvju palātā, bet ieguva to arī Senātā, kur līdz šim bija saimniekojusi Demokrātu partija. Vēlēšanu rezultāti neiepriecina demokrātu prezidentu Baraku Obamu, kura pilnvaru termiņš noslēdzas pēc diviem gadiem. ASV Senāta republikāņu līderis un prezidents Obama solījuši, ka pārtrauks strīdus, kas paralizējuši valdības darbu.

1500 karavīru nosūtīšana atbalsta misijā uz Irāku iezīmē «jaunu fāzi» cīņā pret teroristisko organizāciju Islāma valsts, paziņojis ASV prezidents Baraks Obama. Pirmā fāze bijusi panākt, ka Irākā tiek izveidota visaptveroša un uzticama valdība, un tas ir paveikts. Tagad jāpanāk, lai Irākas spēki sāk atspiest Islāma valsts kaujiniekus atpakaļ. 1500 karavīri nepiedalīsies kaujas operācijās, bet atbalstīs un palīdzēs Irākas armijai – apmācīs deviņas Irākas armijas un trīs kurdu pešmergu zemessardzes brigādes. ASV un sabiedrotie kopš augusta veic uzlidojumus Islāma valsts pozīcijām Irākā un Sīrijā.

Bumbas sprādzienā vidusskolā Nigērijas ziemeļaustrumos nogalināti vismaz 47 skolēni, bet vēl 79 ievainoti. Policija uzskata, ka  uzbrukumu sarīkojis spridzinātājs pašnāvnieks, kurš pārstāv islāmistu teroristisko grupējumu Boko Haram.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu