«Zaļš vīriņš» Pilī? • IR.lv

«Zaļš vīriņš» Pilī?

3
Aivars Ozoliņš

Saeimas vairākums gatavs vienoties par tautas vēlēta prezidenta ideju

Kamēr eksperti mēģina prognozēt, vai Baltijas valstīs Krievija rīkosies līdzīgi kā Ukrainā, daļa jaunajā Saeimā ievēlēto politiķu ar savu rīcību faktiski pavēstījusi – nē, citādi. «Nedemokrātisko režīmu» Latvijā, kā mūsu valsts iekārtu raksturo Putina tribūni Maskavā un Rīgā, var mainīt arī demokrātiskā, parlamentārā ceļā, nevis ar bruņotiem «zaļiem cilvēciņiem» un tankiem.

Par jaunās Saeimas darba kārtības pirmo un galveno jautājumu kļūst visas tautas vēlēta prezidenta institūcijas ieviešana, kas tikai Ingunas Sudrabas partijai bija skaidri pateikts programmatisks priekšvēlēšanu solījums. No pārējiem Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem to pirms vēlēšanām bija skaļi atbalstījusi tikai Saskaņa, kas vairākus gadus šo ideju regulāri piedāvājusi Saeimai un vienmēr saņēmusi noraidījumu. Taču pašlaik izredzes to dabūt cauri ir labākas nekā jebkad.

Uzreiz pēc vēlēšanām atbalsts tautas vēlētam prezidentam dīvainā kārtā kļuva par pirmo jautājumu, par kuru vairākums Saeimā ievēlēto metās meklēt domubiedrus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu