Saeima varētu atbalstīt maksātnespējas administratoru pielīdzināšanu valsts amatpersonām • IR.lv

Saeima varētu atbalstīt maksātnespējas administratoru pielīdzināšanu valsts amatpersonām

10
Foto: Lita Krone, LETA

Ja deputātu vairākums šo priekšlikumu ceturtdien neatbalstīs, “Vienotība” šo ierosinājumu iesniegs vēlreiz

Saeima šonedēļ varētu atbalstīt priekšlikumu maksātnespējas procesa administratorus pielīdzināt valsts amatpersonām. Savukārt, ja šis priekšlikums tiks noraidīts, “Vienotība” to vēlreiz iesniegs atsevišķā likumprojektā, ziņo LETA.

Parlaments ceturtdien, 25.septembrī, plāno galīgajā lasījumā izskatīt grozījumus Maksātnespējas likumā, kas paredz būtiskas izmaiņas privātpersonu maksātnespējas procesā. Izskatot šo likumprojektu, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija noraidīja priekšlikumu pielīdzināt maksātnespējas administratorus valsts amatpersonām. Tomēr ceturtdien parlamentam būs iespēja pieņemt citu lēmumu šajā jautājumā.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes uzsvēra, ka ministrija kopumā atbalsta šo pieeju. Arī Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK ceturtdienas balsojumā plāno balsot par šo priekšlikumu. Tomēr kopumā tā būs deputātu izšķiršanās – vai atbalstīt šo ierosinājumu, pauda politiķis.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) sacīja – ja deputātu vairākums šo priekšlikumu ceturtdien neatbalstīs, “Vienotība” šo ierosinājumu iesniegs vēlreiz.

Bērziņš iepriekš nosūtījis vēstuli Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, aicinot pasteidzināt darbu ar grozījumiem Maksātnespējas likumā, lai izmaiņas maksātnespējas procesa administratoru uzraudzības sistēmā tiktu pieņemtas iespējami ātrāk. Patlaban spēkā esošais maksātnespējas procesa regulējums nosaka plašas maksātnespējas administratora pilnvaras un tiesības lēmumu pieņemšanā un darījumu noslēgšanā. Vienlaikus tas neparedz administratora profesijas statusu un no tā izrietošos pienākumus.

Saeimā pašlaik tiek izskatīti vairāki Maksātnespējas likuma grozījumi, bet izskatīšanai galīgajā lasījumā pašlaik sagatavots likumprojekts, kas paredz būtiskas izmaiņas privātpersonu maksātnespējas procesā. Vērtējot priekšlikumus šim likumprojektam, deputāti lems, vai pielīdzināt maksātnespējas administratorus valsts amatpersonām.

 

Komentāri (10)

janis17 23.09.2014. 08.24

Kārtējo reizi nopietna lieta – Uzturēšanās atļaujas tiek aizēnotas ar pseidoproblēmu – būs MNA valsts amatpersonas vai nē.

+4
-2
Atbildēt

0

lebronj2356 23.09.2014. 10.33

Cilvēku skaits LV samazinās, strādājošie brauc prom, vidējais iedzīvotāju vecums palielinās, nevienlīdzība arī un šis nu ir ļoti būtisks jautājums….ne nu baņķieriem, kas ieraduši plēst desmit ādas tiešām varbūt arī ir !

+2
-1
Atbildēt

0

Ojārs 22.09.2014. 22.58

pirmsvēlēšanu populisms

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu