Pirmdien "Splendid Palace" kinorežisora Ivara Selecka 80.jubilejas sarīkojums • IR.lv

Pirmdien “Splendid Palace” kinorežisora Ivara Selecka 80.jubilejas sarīkojums

18
Ivars Seleckis. Foto Edijs Pālens, LETA

Izstāde “Ivars Seleckis un viņa komanda”  un filmu seansi

Dokumentālā kino meistara Ivara Selecka 80.jubilejas sarīkojumā, kas šovakar plkst.18 norisināsies kinoteātrī “Splendid Palace”, tiks pasniegta festivāla “Lielais Kristaps” balva par mūža ieguldījumu Latvijas kinomākslā, raksta aģentūra LETA. 

Jubilejas sarīkojums sāksies ar Selecka sagaidīšanu un foto izstādes “Ivars Seleckis un viņa komanda” atklāšanu “Splendid Palace” foajē un turpināsies kinoteātra Mazajā zālē plkst.18.30. Vakarā programmā būs skatāma 1963.gada dokumentālā filma “Ceļamaize”, ko Seleckis veidojis ar režisoru Aivaru Freimani. Seansu pavadīs stāsts par filmas nolikšanu “cenzūras plauktā”, režisora paša izveidota filmu fragmentu kompilācija un jaunākais darbs – kinonovele “Ķīpsalā”, kas tapusi “Rīga 2014” programmas “Force majore” almanaha “Pāri ceļiem un upei” sastāvdaļa. Pasākumu vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs. 

Toties foto izstādē “Ivars Seleckis un viņa komanda” būs redzamas dokumentālas fotogrāfijas no Rīgas Kinomuzeja, Rīgas kinostudijas un režisora personīgajiem arhīviem, kas ataino dokumentālā kino uzņemšanu un autorus. Izstāde “Splendid Palace” foajē būs skatāma līdz 15.oktobrim. 

 

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu