ES uz pāris dienām atliek jauno sankciju piemērošanu Krievijai • IR.lv

ES uz pāris dienām atliek jauno sankciju piemērošanu Krievijai

26
Foto: Edijs Pālens, LETA

Piecas valstis – Itālija, Vācija, Austrija, Kipra un Somija – aizkavējušas rakstisko procedūru jauno sankciju pieņemšanai pret Krieviju

Eiropas Savienība (ES) pirmdien vienojusies par jaunām sankcijām pret Krieviju, bet nogaidīs pāris dienas pirms tās ieviesīs, paziņojis Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs. “Sankciju stāšanās spēkā (..) notiks turpmākajās pāris dienās,” paziņoja Rompejs.

Viņš norādīja, ka šāds solis dos laiku novērtēt, kā tiek īstenota vienošanās par pamieru Ukrainā, ziņo LETA/AFP/DPA. “Atkarībā no situācijas uz vietas, ES ir gatava pārskatīt sankcijas pilnībā vai daļēji,” norādīja Rompejs.

ES dalībvalstu vēstnieki pirmdien bija sasaukuši tikšanos, lai vēlreiz apspriestu jauno sankciju piemērošanu Krievijai, ziņo diplomātiskie avoti. Taču vienošanās ieilgusi, jo valstu vidū nav bijusi vienprātība.

Kā vēsta UNIAN, piecas valstis – Itālija, Vācija, Austrija, Kipra un Somija – aizkavējušas rakstisko procedūru jauno sankciju pieņemšanai pret Krieviju.

Kad ES amatpersonas piektdien vienojās par jaunu sankciju paketi, Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu un Eiopadomes prezidents Hermans van Rompejs pieļāva iespēju, ka šīs sankcijas, pēc ieviešanas, var tikt ātri atceltas, ja Ukrainas austrumos tiks ievērots ugunspārtraukšanas režīms, sagatavojot augsni tālākiem miera centieniem.

Diplomātiskie avoti ziņo, ka nevienprātība bloka dalībvalstu vidū acīmredzot radusies šajā jautājumā un dažas dalībvalstis vēlas iekļaut dokumentu tekstā atrunu, kas ļautu sankcijas atcelt.

“Mēs meklējam formulu, kas ņem vērā notikumu attīstību uz vietas,” atklāja kāds avots.

 

Komentāri (26)

dro 09.09.2014. 01.40

Мэр Риги Нил Ушаков отправился в Вашингтон, где в понедельник начнет свой рабочий визит.

У градоначальника запланированы встречи с представителями Госдепа США, чтобы обсудить отношения между Латвией и США, вопросы безопасности НАТО и ситуацию на Украине.

Планируется, что он также примет участие в дискуссиях круглого стола о вопросах прав человека, к примеру, проблемах свободы религии. http://rus.tvnet.lv/novosti/politika/267927-ushakov_pojehal_v_vashington_obschatsja_s_gosdjepom_ssha?utm_source=www.tvnet.lv&utm_medium=self_ads&utm_campaign=Selfads_in_www.tvnet

_________________

Ja jau Ušakovs tiek pieņemts valsts departamentā, tad Lindermanim un Ždanokai laiks gatavoties vizītei Baltajā namā:)

+7
0
Atbildēt

0

janis17 08.09.2014. 23.50

a varbūt pļutkins labosies,

a varbūt ne tik traki ies,

a bam bu lei, a bam bu lei…

+7
0
Atbildēt

0

Alise 09.09.2014. 06.06

Komplektā jau vēl ir tādas ziņas:

* Merkele: Krievija un Rietumi var atgriezties pie partnerības – http://m.delfi.lv/pasaule/article.php?id=44945506

* ‘Amnesty International’ aicina apturēt Ukrainas brīvprātīgo bataljonu ‘noziegumus’ – http://m.delfi.lv/pasaule/article.php?id=44944796

Dikti izskatās pēc pilnas atpakaļgaitas ieslēgšanas, bet tomēr jācer, ka ir kā Raicha saka – ka pauze, lai labāk sagatavotos. Bet Amnesty International vispār reizēm ir jocīga organizācija. Vai viņi ir nākuši klajā arī ar kādu būtisku paziņojumu par prokrieviskajiem teroristiem – par spīdzināšanām, laupīšanām, galvu griešanām utt.? Jeb viņi apvainojās uz ukraini, kas viņiem pateica – “”Šeit ir karš. (..) Ja es gribētu, es varētu tevi tagad aizturēt, uzmaukt maisu galvā un ieslodzīt kamerā uz 30 dienām uz aizdomu pamata, ka palīdzi separātistiem,” organizācija citēja kāda “Aidar” komandiera teikto vienam no tās pētniekiem.” – un tādēļ pirmām kārtām nosodīja ukraiņus. Kaut vakar, piemēram, ceļoja apkārt Novorisijas Vkontakte pašu lielīgi ieliktā ziņa ar bildēm, ka šie koka kastītēs radiniekiem sūta ukraiņu galvas, nevis visas mirstīgās atliekas.

Varbūt tiešām esmu palaidis garām, bet neesmu dzirdējis būtiskus paziņojumus no Amnesty International par krievu armijnieku veiktajiem noziegumiem, kas vienkārši nolīdzina pilsētas līdz ar zemi, un par atblstošajiem teroristiem, kas to tik vien dara, kā ar noziegumiem ikdienā nodarbojas – veic apšaudes no dzīvojamiem rajoniem, mācību iestādēm, slimnīcām, spīdzina gūstekņus, laupa, pieprasa izpirkumus, izpilda nāvessodus utt. Un katru dienu, ne izņēmuma gadījumos. Stipri nesamērīgi tādi Amn Int paziņojumi par ukraiņiem izskatās.

+6
0
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu