Trešdien pirmizrāde dokumentālajai filmai "Pāri ceļiem un upei" • IR.lv

Trešdien pirmizrāde dokumentālajai filmai “Pāri ceļiem un upei”

22
Kadrs no Ivara Selecka īsfilmas, kas stāsta par Ķīpsalu. Publicitātes foto

Septiņu režisoru un antropologu kopdarbs

Trešdien, 3.septembrī kinoteātrī “Splendid Palace” plkst.18 pirmizrādi piedzīvos filma “Pāri ceļiem un upei”, kurā septiņi dažādu valstu režisori sadarbojušies ar antropologiem, lai atklātu Rīgu, raksta aģentūra LETA. 

Pirms pirmizrādes plkst.15 Eiropas Savienības mājā ar filmas režisoriem un tās līdzautoriem sociālantropologiem notiks diskusija “Kaķis, Latvegasa un septiņi ārpusnieki”. Diskusiju vadīs nodibinājuma “Rīga 2014” tematiskās līnijas “Ceļu karte” kuratore Gundega Laiviņa. 

Tajā piedalīsies filmas režisori Sergejs Lozņica no Ukrainas, Jāks Kilmī no Igaunijas, Jons Bengs Karlsens no Dānijas, Ivars Seleckis un Dāvis Sīmanis no Latvijas, Audrjus Stonis no Lietuvas, Betina Henkele no Austrijas, Rainers Komers no Vācijas, kā arī sociālantropologi Ieva Raubiško, Māris Prombergs, Māra Pinka, Garets Hamiltons un Agnese Cimdiņa. 

Filma ir divas stundas un 20 minūtes gara, tajā ir septiņas īsfilmas, kuru garums ir no 15 līdz 20 minūtēm, kā arī režisoru portreti. Filmas seansi kinoteātrī “Splendid Palace” notiks arī 5.septembrī, 6.septembrī, 9.septembrī un 10.septembrī. Filma uz lielajiem ekrāniem atgriezīsies pēc festivāla “Baltijas pērle”.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu