Pleskavas apkārtnē notikušas „nezināmos apstākļos” mirušo Krievijas desantnieku bēres • IR.lv

Pleskavas apkārtnē notikušas „nezināmos apstākļos” mirušo Krievijas desantnieku bēres

13
Krusts uz kādas kapavietas Ukrainā netālu no Rossipnojes. Te risinājās sīvas cīņas ar Krievijas separātistiem. Foto: EPA/LETA

Viena Krievijas armijas bruņutehnikas kolonna apturēta, bet otra pagājušajā naktī šķērsojusi Ukrainas robežu

Pleskavas apkārtnē pirmdienas rītā notikušas nezināmos apstākļos bojāgājušu Krievijas desantnieku bēres, atsaucoties uz vietējiem avotiem, ziņo tīmekļa izdevums “slon.ru”.

Aculiecinieki, kas bijuši starp aptuveni 100 bēriniekiem, stāsta, ka ceremonijas laikā minēti tikai bojāgājušo vārdi, taču nekas nav teikts par apglabājamo nāves apstākļiem un datumu. Viena no versijām ir, ka šie cilvēki miruši Ukrainā.

Bēres notikušas blakus militārajam poligonam esošajā kapsētā pie Vibutu ciema, ziņo LETA.

Kādam “slon.ru” korespondentam minētajā kapsētā izdevies atrast divus svaigus apbedījumus, uz kuriem bijuši vainagi no Pleskavas apkārtnē dislocētajām gaisa desanta vienībām.

Viens no apbedītajiem ir Leonīds Kičatkins, par kura nāvi jau svētdien tviterī ziņoja portāla “Russkaja planeta” žurnālists Iļja Vasjuņins. Kad Vasjuņins mēģināja sazināties ar Kičatkina ģimenes locekļiem, viņam apgalvoja, ka karavīrs esot dzīvs un kāds vīrietis tālruņa klausulē pat uzdevies par bojāgājušo Kičatkinu.

Ukraiņu žurnālisti pagājušajā nedēļā tīmeklī izplatīja netiešus pierādījumus, kas liecināja par Krievijas desantnieku klātbūtni Luganskas apgabalā. Publicētajās fotogrāfijās redzami krievu karavīru dokumenti, ieroči un beretes. Krievijas Aizsardzības ministrija šīs ziņas kārtējo reizi kategoriski noliedza.

Savukārt Ukrainas drošības struktūru pārstāvji pirmdien valsts austrumos sagūstījuši desmit Krievijas armijas desantniekus, pavēstīja Ukrainas Drošības dienesta preses centrs.

Ukrainas Bruņoto spēku un Ukrainas Drošības dienesta kopīgā operatīvā grupa pirmdien 25.augustā Doņeckas apgabala Armosijivkas rajona Dzerkaļnē aizturējusi desmit Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Gaisa desanta karaspēka 89.Sviras divīzijas 331.pulka karavīrus (71211.kara daļa), teikts UDD paziņojumā.

“Aizturētie snieguši liecības, ka desantnieku bataljons 23.augustā pārdislocēts ar dzelzceļa transportu uz Krievijas Federācijas Rostovas apgabalu, bet 24.augustā aptuveni plkst.3 naktī vienībā izsludināta trauksme un tai dota pavēle veikt pārvietošanos vairāku desmitu bruņumašīnu kolonnas sastāvā. Tikai virsniekiem paziņots, ka Krievijas tehnika iebrūk Ukrainas teritorijā,” teikts paziņojumā.

Tikmēr Ukrainā Luganskas apgabala Suhodoļskas pilsētā pirmdienas vēlā vakarā ap plkst.22 no Krievijas iebraukusi liela kara tehnikas kolonna, ziņo UNIAN.

„Pilsoniskās iniciatīvas” centra pārstāvis Dmitrijs Sņegirevs informē, ka par to stāstījuši vietējie iedzīvotāji. Suhodoļskā caur Sverdlovsku iebraucis 21 tanks, sešas pretraķešu sistēmas „Grad”, 12 bruņutransportieri, 18 „KAMAZ” kravas auto un divas zenītraķešu iekārtas „Osa”.

Jau pirmdien Ukrainā netālu no Azovas jūras izraisījās kaujas starp Ukrainas robežsargiem un vairāku desmitu bruņumašīnu un tanku lielu kolonnu, kas iebrauca no Krievijas teritorijas.

Tagad tiek ziņots, ka Ukrainas drošības spēkiem izdevies apturēt vairāku desmitu bruņumašīnu un tanku kolonnu, kas šķērsoja robežu no Krievijas puses. Kolonna iebrauca Ukrainas teritorijā netālu no Mariupoles. Kolonnu vadījuši Krievijas karavīri, kas maskējušies par vietējiem kaujiniekiem.

 

Komentāri (13)

jmaklakovs 26.08.2014. 09.52

Un tanī pašā laikā visi pasaules mediji tiražē ziņas, ka pie Azovas ukraiņi cīnās pret separātistiem! Separātisti, kuri iebraukuši Ukrainā pāri Krievijas robežai ar tankiem, bruņumašīnām un gradiem, turklāt ap 80 km no pašreizējām cīņu vietām?! Kad reiz beidzot lietas sāks saukt īstajos vārdos? Un kas vispār pēdējā laikā par mēmo šovu pasaules izpildījumā?

+11
0
Atbildēt

1

    Alise > jmaklakovs 26.08.2014. 10.10

    nomale: Kad reiz beidzot lietas sāks saukt īstajos vārdos? Un kas vispār pēdējā laikā par mēmo šovu pasaules izpildījumā?

    ________________

    Izlasiet šodien blogu sadaļā šeit komentējošā Edgara Avotiņa ievietoto rakstu “Karš Ukrainā” – http://www.ir.lv/blogi/politika/kars-ukraina

    Domāju atbildes tur atradīsiet, un izskatās, ka Avotiņa kungam daudz taisnības tai rakstā… Diemžēl…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 26.08.2014. 10.29

Nu jau ir, vismaz, 10 gūstekņi, ar visiem dokumentiem, kas paši stāsta par to, ka atsūtīti no Krievijas, un nav nekādi “brīvprātīgie”, bet gan regulārās armijas daļa kareivji, bet, Eiropai Ukrainā, vēl arvien, notiek “pilsoņu karš” ar separātistiem.

Jo, ja atzīs, ka karo Krievija, kaut kas jādara, bet, darīt ta neko negribas, jo tautai, īstenībā, Ukraina neintersē.

Un tam Avotiņam tiešām taisnība, Rietumi atdos gan Ukrainu, gan Baltiju, gan visu, ko Putins gribēs, “lai tikai nebūtu kara”, un Putins to lieliski saprot un dara, ko grib, un darīs arī turpmāk, un arvien nekaunīgāk.

Un to Rietumi nesaprot, domā, atdos Ukrainu, un viņš nomierināsies, nenomierināsies.

Viens variants Parošenko būtu – gribat pie tās Krievijas, taisiet referendumu un lasāties ar, ja jūs Krievija ņem, vai, taisat arī to savu republiku ar bandītiem priekšgalā, bet, no Ukrainas puses nekāda palīdzība, robežas ciet, utt., un visi sovoki var pārcelties uz turieni, toties Ukrainā paliks normāla tauta.

+6
-1
Atbildēt

3

    ligakalnina > ligakalnina 26.08.2014. 12.18

    Nolaidies uz zemes, “karš līdz galam” nozīmētu Krievijas uzvaru, jo resursi tai simtreiz lielāki.

    Un par karu līdz galam labi runāt tiem, kam pašiem nav jākaro, vai nav jāsūta karot savi bērni.

    Un karš par ko – par teritoriju, pilnu ar tiem, kas Ukrainas valsti vispār neatzīst?

    Bez tam, arī Ukrainā, pamazām, rodas pretestība pret karošanu, jo to mobilizēto mātes īsti nesaprot, par ko tad viņi karo – par tiem, kuri nemaz nevēlas būt Ukrainā un ukraiņus būtu gatavi nogalināt paši?

    Nu, lai jau dodas uz to savu laimes zemi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 26.08.2014. 13.00

    “Случайно-десантные войска”: соцсети высмеяли заявление РФ о задержанных десантников в Украине

    http://gazeta.ua/ru/articles/np/_sluchajnodesantnye-vojska-socseti-vysmeyali-zayavlenie-rf-o-zaderzhannyh-desantnikov-v-ukraine/577252

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 26.08.2014. 11.42

    Dzeri, Viens variants Parošenko būtu –

    _________________

    Nepiekrītu!

    Ar kādām tiesībām kāds prezidents var atdot daļu valsts teritorijas?

    Visukrainas referendumā tas nesanāks. Rīkot reģionālos “referendumus” nekur nav leģitīmi. Īpaši sveša karaspēka klātbūtnē!? Ko tad darīt reģionālajam ukraiņu mazākumam, kas atrodas savā zemē? Tad jau Londonas kādā rajonā varētu sadibināt mazās polijas, ugandas un Haiti. Tad Daugavpils referendums arī būtu leģitīms?

    Nu nē! Vienīgā izeja – karš līdz galam, ja Eiropa neko pļutkinam nedara, būs viss jādara ukraiņiem pašiem!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

andris902 26.08.2014. 08.48

….ne tikai Pleskavā….arī Maskavā:

В российской столице в условиях небывалой секретности похоронили со всеми воинскими почестями 14 военнослужащих 45-го полка специального назначения Воздушно-десантных войск. По официальной версии командования, все они в момент своей смерти “находились в отпуске”

http://www.liveinternet.ru/users/oliyssik/post334832129/

….ir izveidota jauna vietne…

https://www.facebook.com/groups/554080374717721/557724254353333

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu