Džemiļevs: Krievija Krimas iedzīvotājus gatavo karam • IR.lv

Džemiļevs: Krievija Krimas iedzīvotājus gatavo karam

41
Krimas tatāru līderis Mustafa Džemiļevs. Foto: Edmunds Brencis, F64
Māra Miķelsone

Iespējams, kaujas jau varētu sākties rudenī

Krimas tatāru līderis un Ukrainas parlamenta deputāts Mustafa Džemiļevs, kurš nule bija vizītē Rīgā, uzskata, ka Krievija Krimas iedzīvotājus gatavo karadarbībai jau šogad septembrī. To viņš teicis intervijā Ukrainas medijiem, ziņo Ukrainas avīzes “Den” interneta lapa.

“Krimā, cik zinu, Krievijas militārpersonas tiek gatavotas tam, ka it kā jau rudenī tur varētu sākties karadarbība. Šie cilvēki domā, ka šīs darbības sāks Ukraina. Tomēr nav izslēgts, ka krievi izlems virzīties tālāk. Tā, piemēram, viņi arvien lielākā skaitā koncentrējas Krasnoperekopskas un Džankojas rajonā un runā, ka labāk pamest šīs vietas, jo drīz te sāksies asiņainas kaujas,” intervijā teicis Džemiļevs.

Savukārt intervijā Ir.lv Džemiļevs Rīgā piektdien stāstīja, ka Krimā pastāv “lielas bažas par to, ka var sākties asiņainas sadursmes. Mēs saņēmām informāciju, ka tā saucamās pašaizsardzības vienības stipri bruņojas – ja sāksies bruņotas sadursmes ar Ukrainu, tad viņi vispirms apšaus “piekto kolonnu” – tie, protams, pirmām kārtām ir Krimas tatāri”.

Džemiļevs arī teica, viņam ir informācija – tiek sastādīti to cilvēku saraksti, kurus ir jānogalina vispirms. “Tie pārsvarā ir Krimas tatāru pārstāvniecības Medžlisa biedri. Par šīm bažām es runāju ar Ukrainas prezidentu, ar valsts drošības iestādēm,” Ir.lv teica Džemiļevs.

Jau ziņots, ka pirmdien Ukrainā Doņeckas apgabalā no Krievijas teritorijas iebruka divas militārās tehnikas kolonnas, vienu no tām Ukrainas karaspēkam izdevās apturēt.

Savukārt grupas “Informatīvā pretestība” vadītājs Dmitrijs Timčuks vēsta, ka Krimā vietējos poligonos notiek kaujinieku sagatavošana, lai tos varētu iesūtīt Donbasā.

 

Komentāri (41)

ligakalnina 26.08.2014. 13.09

Ne tikai Krimas iedzīvotāji, visi Krievijas iedzīvotāji tiek gatavoti karam.

Masīva naida un melu propaganda, “visapkārt ienaidnieki” politika, iedzīvotāju mobilizācija, Krievijas izolācionisma politika, ieskaitot “mobilizāxcijas ekonomiku”, kas patreiz tiek veidota Krievijā, par to liecina.

Un tas nemaz nerunājot par “vadoņa” un pašu Krievijas iedzīvotāju psihiskiem kompleksiem, kas ir impēriskās domāšanas, lumpeņpatriotosma, un mazvērtības kompleksu kokteilis.

Rietumu politiķi, protams, netic, ka Putins var izraisīt lielu karu, un pat ar ātomieroču pielietošanu, tad gribētos pajautāt, cik daudzi pirms pāris gadiem ticēja, ka viņš okupēs Krimu un izraisīs karu Ukrainā?

Un te ir 90% Rietumu politiķu vainas, ja Gruzijas daļas okupācija Putinam nebeigtos, faktiski, bez sekām, bet, sekotu nopietnas sankcijas, iespējams, situācija nebūtu tik slikta, kā tagad.

Un patreiz Rietumu politiķi izdara to pašu kļūdu, un atkal domā, ka upurējot Ukrainu, viss nomierināsies.

Nenomierināsies, šeit nav šahs, kur figūras upuris var dod stratēģisku pārsvaru, šeit jebkurš upuris tikai tuvina Rietumus visas partijas zaudējumam.

+12
0
Atbildēt

7

    Dina > ligakalnina 26.08.2014. 14.31

    1. nomaini savā tekstā vārdu Krievija ar Latvija un būs kā kulaks uz acs! Vēl tik jēpiemetina par totālās cenzūras ieviešanu un alternatīvo info avotu aizliegšanu.

    2. par krievu psihiskiem kompleksiem neko nemācēšu teikt. Neesmu psiho-patologo-anatoms. Atšķirībā no tevis laikam. Jeb tu ar to domāji varbūt politiskās „elites” un mediju iknedēļas epileptiskās histērijas lēkmas ar saukli „krievi nāk” ! Tad tas ir atkal par mums un Eiropu nevis Krieviju. Pietiek tikai paskaitīt, cik reizes jau atbilstoši Latvijas propagandas mitoloģijai Krievija esot „iebrukusi” Ukrainā – skaits jau iet desmitos. Tās pat nav vairs prastas baltās pelītes vai baltie furgoniņi. Te jau kaut kas stipri nopietnāks … : )

    3. kas attiecas uz Gruziju – tā bija Putina lielākā kļūda, ka viņš apstājās Tbilisi pievārtē. Maldīgi nodomāja, ka viņam darīšana ar adekvātiem ļaudīm un tie to novērtēs. Būtu toreiz ieņēmis visu Gruziju, tagad nebūtu problēmu Ukrainā. Vismaz gruzīnu kaujinieku – slepkavu pavisam noteikti tur tad nebūtu. Stulbenīši Rietumos to nez kāpēc uztvēra kā Putina vājumu … Analoģiski Baltija. Tā bija Krievija, kura labprātīgi, bez reparācijām un skandāliem izveda savu armiju 1994. gadā no šejienes. Labas gribas žests un piedāvājums sākt līdzāspastāvēšanu no nulles, no baltas lapas. Nu un ko viņa par to pretī ir saņēmusi visus šos 20 gadus? Baltieši iespļāva pastieptajā rokā un turpina spļaut joprojām … Tāpēc neredzu ne mazākā iemesla, kāpēc krieviem vajadzētu baltiešus cienīt, vai kaut kā īpaši tolreanti pret tiem izturēties. Sīki, nepateicīgi, atriebīgi, rusofobi, personīgo mazvērtības kompleksu mocīti smerdelīši mēs esam.

    4. kas attiecas uz to – nenomierināsies … Protams! Kara cirvis ir izrakts! Un to izraka Rietumi, denonsējot VISU pēckara starptautisko lietu kārtību, pārkāpjot VISAS vienošanās, kuras tika slēgtas PSRS sadalīšanās laikā. Krievija to neaizmirsīs. Viņa vairs netic un neticēs nevienam Rietumu vārdam, jo tagad zina, ka liekulīgie Rietumi tur vārdu tikai tad, ka tas ir tiem izdevīgi. Krievi tagad meklēs jaunus draugus – austrumos un mērktiecīgi strādās pie tā, lai jeņķus, un tad arī Rietumus noraktu. Tas būs pakāpenisks, lēns, bet neizbēgams process kā pitona apskāvieni. Un Rietumi ar savām cūcībām tagad ir ieguvuši nāvīgu ienaidnieku, kurš pamazām, palēnām tagad pie tā strādās. KGB stilā. Bez ārišķībām, bez kaut kādas īpašas spozmes vai skaļiem paziņojumiem, bet nāvīgi efektīvi. Tieši tā, kā šobrīd darbojas Ukrainā. Ne velti Merkele ir tā pārbijusies šobrīd …

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ligakalnina 26.08.2014. 17.20

    Citēju Kurmīti, jo ne visi lasīs visu viņa komentāru.

    Tā bija Krievija, kura labprātīgi, bez reparācijām un skandāliem izveda savu armiju 1994. gadā no šejienes. Labas gribas žests un piedāvājums sākt līdzāspastāvēšanu no nulles, no baltas lapas.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 27.08.2014. 00.29

    Andris Doveiks

    Labas gribas žests un piedāvājums sākt līdzāspastāvēšanu no nulles, no baltas lapas.

    ______________________

    Vispirmām kārtām Krievijā masveidā atvērt ukraiņu skolas, un atzīt ukraiņu valodu par valsts valodu, jo ukraiņi ir, praktiski, lielākā Krievijas pamatnācija. Ne otrādi. Ar likumu aizliegt nācijas pazemojošos apzīmējumus, “hahols” vai “maloross”. Visiem krieviem, kā samērā nesen mākslīgi izdomātam slepkavu un laupītāju grupējumam izrādīt atbilstošu cieņu ukraiņiem un viņu gadsimtiem ilgām tradīcijām un ierašām. Visiem krieviem, kuri vēl nav neatgriezeniski degradējušies, veicināt iespējas atgriezties pie savām ukraiņu saknēm un atgūt cilvēka seju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 26.08.2014. 19.31

    Kurmītis “1. nomaini savā tekstā vārdu Krievija ar Latvija un būs kā kulaks uz acs! Vēl tik jēpiemetina par totālās cenzūras ieviešanu un alternatīvo info avotu aizliegšanu”

    Redzam, ka totāli izcenzēti Kurmīši kopā ar tikpat izcenzētu Doveiku un citiem loc-meļiem te pļokā bez apstājas. Un nu jau pat bez vismazākajām rūpēm par ticamību – tāds darbs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > ligakalnina 26.08.2014. 15.48

    Rietumu politiķi, protams, netic, ka Putins var izraisīt lielu karu…

    —-

    tur jau tas joks, ka tic. Un dara visu, lai netiktu izraisīts LIELS karš. Krievi šobrīd – “paši pūš un paši deg”. Rietumi putlera aizdedzinatajam deglim lēnām piegriež padeves vārstu. Tas nostrādās daudz efektīvāk nekā reāls “kautiņš”. Ukrainas uzdevums ir vākt pierādījumus tiesai. Mapīte jau tagad ir diezgan pabieza. putlera gals ir zināms. Nav zināms tikai – kad.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 26.08.2014. 19.47

    Biedri Doveik – ka recidīvists ielauzīsies Jūsu mājā, nogalinās tēvu, izvaros māsu, savāks visu vērtīgo, ko var panest, uz atvadām izēdīs tukšu pieliekamo un piedi-sīs virtuvi, veiksmīgi notīsies, pēc tam nomainīs kārtējo pasi, paprasīs „sākt līdzāspastāvēšanu no nulles…”, bet pat neatmetīs publisku lielīšanos ar pastrādātajiem varoņdarbiem – Jūs to saucat par labas gribas žestu.

    (Tiesa, daži recidīvisti par šo salīdzinājumu kar Krieviju var pamatoti apvainoties)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Anatolijs K. > ligakalnina 26.08.2014. 15.08

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Andris Jautriņš 26.08.2014. 17.17

Džemiļevs: Krievija Krimas iedzīvotājus gatavo karam … nezinu par Krieviju Krimā konkrēti, bet IRsis gan latviešus gatavo!

0
-6
Atbildēt

0

Dina 26.08.2014. 13.08

1. vispār jau karam un konfrontācijai SAVU TAUTU gatavo kā reize šis te varaskārais kundziņš. Kārtējais mulla, kurš gatavs savu ticības un tautas brāļus asinīs noslīcināt, lai tikai varētu pats trekni ēst un saldi dzert;

2. kāpēc IRsīši, prezentējot šo kundziņu kā Krimas Medžlisa pārstāvi nepasaka:

… ka patiesībā viņš pārstāv tikai daļu Medžlisa plus „amatu apvienošanas kārtībā” – Kijevas huntu un CIP? Jo ir persona non-grata Krimā par naida kurināšanu un reliģioza fundamentālisma sludināšanu ?

… ka pats Medžliss nebūt nepārstāv visus Krimas tatārus, bet tikai daļu un tiem?

… ka Medžlisā ir dažādi strāvojumi un liela daļa tā locekļu ir par sadarbību ar Krieviju?

… ka asiņainais Kijevas Vepris šo kundziņu ir iecēlis par SAVU PĀRSTĀVI Krimā, kas automātiski nozīmē, ka jebkurai viņa sniegtai informācijai (kā jau jebkam, kas nāk no Kijevas progandistu mutes) nepieciešama VISMAZ trīskārtēja pārbaude pirms ticēt?

… ka Medžlisa radikālo fundamentālistu spārnam ir ļoti ciešas attiecības ar jeņķu specdienestiem, savi kaujinieki un tieši jeņķi apmaksāja zēnu izklaides Sīrijā pirms pusgada, kad vajadzēja Asadu nogāzt?

… ka tieši Kijevas intereses pārstāvošais Medžlisa radikālais spārns ir tas, kurš apzināti iet uz konfrontāciju ar jauno Krimas varu un tikai pāgājušonedēļ no Medžlisa tika izslēgt divi tā biedri, kuri piedalījās vēlēšanās un tika ievēlēti Krimas pašvaldību oficiālajās struktūrās ?

… ka ….. es varētu turpināt, bet laikam jau pietiks. Re, cik daudz informācijas mūsu „objektīvais medijs” IRsa no saviem lasītājiem patiesībā slēpj … : )

P.S. kā patiesībā ar šādiem reliģiskiem fundamentālistiem ir jārunā, mums tieši šobrīd demonstrē jeņķu kara aviācija Irākā. Tieši to pašu bandu, kurā tusēja Medžlisa kaujinieki, šķaida ar raķetēm un termīta bumbām. Tā ka kundziņš labāk tupētu, klusētu un priecātos, ka krievi nav jeņķi …

0
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu