ASV mēģinājušas Sīrijā atbrīvot "vairākus" amerikāņu ķīlniekus • IR.lv

ASV mēģinājušas Sīrijā atbrīvot “vairākus” amerikāņu ķīlniekus

26
Attēlā redzams ASV žurnālists Džeimss Foulijs darbā 2011.gadā Lībijā. Foto: AFP/LETA

ASV: Video ar žurnālista slepkavību ir īsts

ASV mēģinājušas atbrīvot “vairākus” Savienoto Valstu pilsoņus, kurus sagrābis islāmistu teroristiskais grupējums “Islāma valsts”, taču operācija bijusi neveiksmīga, atzinis Pentagons.

Pentagona preses sekretārs kontradmirālis Džons Kirbijs otrdien pavēstīja, ka operācijā piedalījušies gan gaisa, gan sauszemes spēki, raksta LETA/DPA. “Diemžēl misija nebija veiksmīga, jo ķīlnieki neatradās paredzētajā vietā,” atzina Kirbijs.

Viņš neatklāja, kad operācija notikusi un vai starp ķīlniekiem, kurus bija iecerēts atbrīvot, bijis arī amerikāņu žurnālists Džeimss Folijs, kurš tika nolaupīts 2012.gada novembrī Sīrijā un par viņa likteni nekas nebija zināms, līdz otrdien islāmistu teroristi neizplatīja videoierakstu, kurā redzama viņa noslepkavošana.

ASV trešdien atzinušas, ka videoieraksts, kuru izplatījis islāmistu teroristiskais grupējums “Islāma valsts” un kurā redzama amerikāņu žurnālista Folija noslepkavošana, ir īsts.

“ASV izlūkdienesti ir izanalizējuši nesen publiskoto videoierakstu, kurā redzami ASV pilsoņi Džeimss Folijs un Stīvens Sotlofs. Mēs esam secinājuši, ka video ir īsts,” paziņoja Nacionālās drošības padomes pārstāve Keitlīna Haidena.

Savukārt Lielbritānijas policija brīdina iedzīvotājus, ka publicēt un skatīties radikālo islāmistu grupējuma internetā publiskoto video, kurā redzams, kā tiek izpildīts nāvessods amerikāņu žurnālistam, ir noziegums, ziņo “The Guardian”.

Sociālais tīkls “Twitter” jau ir apturējis desmitiem kontu, kur ir publicēti attēli no šī video, kamēr “Youtube” cenšas izdzēst visu video kopijas, kas internetā ir strauji savairojušās.

 

Komentāri (26)

Inese 21.08.2014. 09.26

Kam vajag to video, piesakās pie manis, iedošu saiti uz perfektu kvalitāti

0
0
Atbildēt

2

    Ojārs > Inese 21.08.2014. 11.55

    Vai tad geju porno ir kaut kas slikts? :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > Inese 21.08.2014. 10.31

    čmelim ir plaša, slima cilvēka videotēka.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu