Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Vācijas kanclere Angela Merkele noraida iespēju Austrumeiropā pastāvīgi izvietot NATO bāzes, bet vizītē Latvijā solīja, ka NATO «5.pants nav teorētiska vienošanās» un jāsāk aktīvs darbs, lai pantu varētu veiksmīgi īstenot, ja tāda vajadzība rastos Baltijas valstīs un Polijā. Baltijas reģionā ir jāizveido tāda infrastruktūras sistēma, lai saistībā ar Krievijas aktivitātēm varētu nekavējoties reaģēt, teica kanclere. 23.augustā Merkele vizītē ieradīsies Kijevā.

Šaubās par uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK). Tādu pašu lēmumu SAB pieņēma par bijušo Nacionālās apvienības tieslietu ministri Baibu Broku.

Latvijas Banka laidusi apgrozībā Baltijas ceļa 25.gadskārtai veltītu piecu eiro sudraba kolekcijas monētu. Monētas grafisko dizainu veidojis Visvaldis Asaris, kam šis ir pirmais darbs monētu mākslā. Monēta kalta Nīderlandē. Uz monētas redzama pīne ar tajā ievītām lentēm triju Baltijas valstu karogu krāsās, kā arī koka stumbrs ar saknēm. Monēta veltīta pasaulē unikālai akcijai 1989.gada 23.augustā, kad aptuveni divi miljoni baltiešu sadevās rokās 600 km garā ķēdē, kas uz 15 minūtēm savienoja Tallinu, Rīgu un Viļņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu