Čakli strādājot, klusināja dēmonus • IR.lv

Čakli strādājot, klusināja dēmonus

1
Foto — Jay Paul, NYT/Scanpix

Pasaulslavenais aktieris Robins Viljamss (1951-2014) aizvēris durvis uz sarežģītu dvēseli, kuras problēmas caur sīkām plaisām nevainojamā karjerā bija pamanījis tikai retais

Skatoties caur kameras objektīvu uz Robinu Viljamsu, kinooperators Džons Beilijs pie sevis sāka prātot, ka ir pamanījis kaut ko tādu, ko līdz tam šā komiķa darbā nebija redzējis. Tas bija 2012.gadā, kad notika lentes Dusmīgākais vīrs Bruklinā filmēšana. Aktieris spēlēja Ņujorkas advokātu, kurš pirms savas nāves atlikušo laiku nolemj izmantot, lai noskaidrotu attiecības ar saviem tuvākajiem cilvēkiem. Skatoties uz Viljamsa seju, operators juties kā pie loga, pa kuru var redzēt «sviftisku tumsu paša Robina sirdī». Bija sajūta, ka, tieši tāpat kā filmas varonis, arī aktieris cīnās pret kaut kādu lielu, iekšēju vētru. 

Saviem iekšējiem dēmoniem viņš tomēr padevās aizpagājušajā svētdienā, izdarot pašnāvību 63 gadu vecumā un tā uz visiem laikiem aizverot durvis uz sarežģītu dvēseli, kuras problēmas caur sīkām plaisām nevainojamā karjerā bija pamanījis tikai retais. Jā, daudzi bija dzirdējuši, ka viņam bijušas problēmas ar depresiju, atkarībām, alkoholu. 2009.gadā pārcieta sirds operāciju. Viņa biogrāfijā bija vairāki šādi mīklaini caurumi. Taču to aizēnoja fakts, ka aktieris lielākoties strādāja čakli un gandrīz bez mitas.

Līdzīgās situācijās ar problēmu nomāktiem aktieriem ļaudīm parasti rodas iemesls pamēļot par filmēšanas laukumā piedzīvotām dīvainībām: darba kavēšanu, aizmirstu tekstu, nervozitāti un dusmu izvirdumiem. Taču ar Viljamsu nekas tāds neatgadījās. «Viņš vienmēr bija gatavs darbam. Parasti viens no pirmajiem ieradās filmēšanas laukumā,» stāsta Beilijs. Viņam piebalso arī kāds ietekmīgs filmu aģents no Holivudas, kurš nevēlas nosaukt savu vārdu: «Uz Robinu varēja paļauties par visiem 1000%. Viņa darba spējas bija gandrīz neticamas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu