Ērika Veidis, Hārvardas rekordiste • IR.lv

Ērika Veidis, Hārvardas rekordiste

4
«Pašlaik cenšos iegūt dubultpilsonību, lai Latviju pārstāvētu sporta pasākumos. Varbūt pat olimpiādē!» saka Ērika Veidis.
Madara Rudzīte


Hārvardā ir daudz cilvēku ar slaveniem uzvārdiem, kas mācījušies slavenās privātskolās, bet es biju viena no trijiem studentiem 30 cilvēku klasē, kas nāca no valsts skolas. Ikviens var mācīties Hārvardā, ieguldot smagu darbu. Vissvarīgāk ir attīstīt savu lielāko aizraušanos, nevis darīt tikai to, ko no tevis gaida citi, stāsta Amerikā uzaugusī latviete Ērika.

Septembrī Ērika sāks pēdējo gadu bakalaura studijās, bet uz dzīvi raugās ar mērķtiecīgām acīm. Latvijā viņa vāc materiālus savam bakalaura darbam un atpūšas pirms mācībām vienā no pasaules prestižākajām universitātēm. 

Nākamais mācību gads nesīs jaunus izaicinājumus. Savā bakalaura darbā viņa vēlas parādīt, kā pēc ekonomiskās krīzes atšķīrās sociālā reakcija Latvijā un Grieķijā. «Tikai ar kultūras atšķirībām izskaidrot, kāpēc grieķi protestē un streiko, bet latvieši ne, nav pareizi. Es meklēju atbildes valsts politiskajā un sociālajā struktūrā, kā arī cilvēku iesaistē nevalstiskajā sektorā,» Ērika stāsta par savu lielāko izaicinājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu