Sudrabas partiju pamet Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līdere (papild.) • IR.lv

Sudrabas partiju pamet Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līdere (papild.)

49
Liene Cipule. Foto: Ieva Lūka, LETA

Cipulei varētu sekot arī citi biedri

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadīto partiju “No sirds Latvijai” pametusi viena no Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta līderēm, Latvijas Ārstu biedrības prezidenta padomniece Liene Cipule. Tuvākajās dienās viņai varētu sekot arī citi partijas biedri, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Cipule otrdien iesniegusi iesniegumu par izstāšanos no partijas, bet trešdien plāno doties uz Centrālo vēlēšanu komisiju, lai atsauktu savu kandidatūru 12.Saeimas vēlēšanās.

Tas vispirms ir saistīts ar nesaprotamiem ziedojumiem, par kuriem esmu uzrakstījusi oficiālu vēstuli partijas revīzijas komisijai, kā arī ar nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu, aģentūrai LETA sacīja partijas biedre Liene Cipule.

Viņa sacīja, ka ir vairākkārt vērsusies pie partijas valdes ar aicinājumu iestāties par demokrātiskākiem procesiem partijā, tomēr atbalstu nav saņēmusi. Viņa arī esot vēlējusies saņemt skaidrojumus par atsevišķiem deputātu kandidātiem, kuri ir vēlēšanu sarakstos, kā arī gūt skaidrību par koalīcijas veidošanu gadījumā, ja partija nokļūst Saeimā, tomēr vēlamās atbildes neesot saņemtas.

“Šādā situācijā, kad man nedod attiecīgos paskaidrojumus, es nevaru uzņemties atbildību par to, ko dara partija. No manas puses būtu negodīgi turpināt startēt vēlēšanās,” teica Cipule.

Viņa arī apgalvoja, ka izstāšanās no partijas nav viņas kampaņa vai vēlēšanās diskreditēt partiju. “Es ļoti centos sakārtot man nepieņemamos un nesaprotamos procesus, pirms pieņēmu lēmumu par izstāšanos, un varu apliecināt, ka runāju gan ar valdi, gan ar biedriem, mēģinot rast risinājumu, bet diemžēl tas neizdevās. Es saņēmu diezgan nepatīkamu spiedienu no valdes locekļiem, un tas šajā situācijā man ir nepieņemams,” sacīja Cipule.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” Cipule sacīja, ka kopā ar viņu no partijas izstājušies vēl trīs cilvēki. Trešdien varētu tikt izplatīts šo partijas biedru kopīgs paziņojums.

Tāpat Cipule minēja, ka gadījumā, ja tiks ievēlēta 12.Saeimā, deputāta mandātu viņa noliks, un turpinās darbu Latvijas Ārstu biedrībā.

“Var prognozēt, ka šie vēl ir tikai “ziediņi” un laikā līdz vēlēšanu dienai mēģinājumi iedragāt un diskreditēt partiju “No sirds Latvijai” kļūs tikai intensīvāki un apjomīgāki. Taču esmu pārliecināta, ka vēlētājs spēs tos atpazīt un novērtēt šo “ziņu” izplatītāju un šajā kampaņā iesaistīto cilvēku motīvus,” uzskata Sudraba.

Saeimas vēlēšanu likums neparedz iespēju kādam no 12.Saeimas vēlēšanās pieteiktajiem kandidātiem atsaukt savu kandidatūru, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Jūlija beigās partiju pameta tās valdes loceklis uzņēmējs Viesturs Tamužs, paziņojot, ka nepiedalīsies Saeimas vēlēšanās no šī politiskā spēka saraksta. Viņš pārmeta partijas finansēšanu “no nezināmiem avotiem”.

“Man ir nepieņemama situācija, ka partija tiek finansēta no nezināmiem finanšu avotiem, ka partijas valdē netiek sniegta nekāda informācija par šo līdzekļu izcelsmi, ka partijas būtiskie lēmumi tiek pieņemti nevis partijas valdes sēdēs, bet Ingunai Sudrabai konsultējoties ar dažādās valodās komunicējošiem, sevi par biznesmeņiem dēvējošiem iespējamiem partijas finansētājiem,” norāda Tamužs paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Savukārt “partijas biedriem, kas ar godīgiem ideāliem un valstiskiem nākotnes centieniem vēl atrodas Ingunas Sudrabas partijas rindās”, Tamužs novēlēja veiksmi politiskajā darbībā un iespējami drīz izprast “patiesos šī politiskā veidojuma spēles noteikumus”.

Tamužs arī izstājies no Sudrabas veidotā politiskā spēka.

Kā ziņots, plānots, ka Sudrabas vadītās partijas “No sirds Latvijai” līderi 12.Saeimas vēlēšanām būs Sudraba, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, pašlaik Latvijas Universitātes lektors Gunārs Kūtris, uzņēmējs Aivars Meija, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Silvija Šimfa un bijušais Uzņēmuma reģistra galvenais notārs, pašlaik Latvijas Universitātes katedras vadītājs Ringolds Balodis.

Saeimas vēlēšanās “No sirds Latvijai” startēs ar 13.numuru.

(papildināta ar Cipules un Sudrabas viedokļiem)

Komentāri (49)

Alise 12.08.2014. 15.50

Nu labi ka tā. Liene Cipule man vienmēr tā kā bija likusies sakarīgs cilvēks. Galīgi nesapratu, kā viņa tur pie Sudrabas bija gadījusies.

Bet baigi labs šis pasākums ir arī no Sudrabas partijas publiskā tēla graušanas viedokļa :) Par to es arī esmu priecīgs.

+28
-3
Atbildēt

13

    efeja60 > Alise 12.08.2014. 21.14

    Es gan teiktu, ka cipuļkremļprojekts ir izgāzies.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 12.08.2014. 18.04

    lno, kuri ir tie šausmīgi nesakarīgie raksti?

    Ja par medicīnu – tad tur nevar būt nevienam ne sakarīgi, ne nesakarīgi raksti, jo valsts apmaksāta medicīna nekad nebūs tāda kas apmierina visus, un nekad nebūs visas puses (ārsti, pacienti, politiķi utt) apmierinoši raksti. Tādēļ es valsts medicīnas nozari skarošus rakstus vispār nelasu un nemēģinu iedziļināties sistēmā, kur pakalpojumus sniedz valsts.

    Ja par citiem rakstiem – tad jau teicu, ka ne vienmēr viņai piekrītu.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 12.08.2014. 16.44

    Nu beidz Hari. Nu katrs cilvēks ir tikai cilvēks. Es arī bieži viņai nepiekrītu atsevišķos jautājumos, tomēr mana pārliecība ir, ka viņa ir latvisks un nacionāli noskaņots cilvēks. Varbūt tik pārāk ideālistiska un meklē baltā zirgā jājēju :) Varbūt ir kādas arī negantākas īpašības, ka nevar ar citiem sadzīvot, nezinu. Bet kurš tad ir bez mīnusiem.

    Bet tam, ka tas varētu būt iepriekš ilgtermiņā izplānots gājiens Sudrabas projekta graušanai – es tā īsti neticu :) Nu tas būtu pārāk rafinēti. Un kas tad to visu būtu izdomājis, saplānojis un realizējis – Cipule vienatnē? :)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 12.08.2014. 17.58

    Normund, es nereklamēju :) Bet ja arī reklamētu, tad kāda starpība – viņa tak vēlēšanās vairāk nepiedalās.

    Kaut gan manās interesēs vispār ir reklamēt Cipuli vadoties no šādas loģikas – redz kāds sakarīgs cilvēks aizgāja no Sudrabas, tātad Sudrabas projekts ir sū.. – tādējādi jo labāka cilvēku attieksme pret Cipuli, jo sliktāk tas ietekmēs Sudrabu, līdz ar to mazāka būs sudrabkremļa projekta ietekme uz vēlēšanām, nemaz nerunājot par 5% pārvarēšanu.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > Alise 12.08.2014. 21.09

    Kurš kuram astē ieķēries par to vēl jautājums. http://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=8304

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > Alise 12.08.2014. 17.57

    Aha, reklamas kampaņa no sociķiem sākusies. Sudraba tak apmekleja Maskavas nama lekcijas , kuras lasīja tadi Latvijas ne draugi, kā tur to sauca, vai Koroļovs utt,. Kurš normāls cilveks gan skrien pie Stepašina , pie tam slepus uz izklaides namu pie Baikala ezera un kuru tur gaida????

    kam un par kādiem nopelniem no pelniem izrava sito vecmeitu virzot, lai ta tiktu amta, pie tam jo augstak jo labak kokošnikiem.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Alise 12.08.2014. 17.43

    kok, beidz reklamēt Cipuli.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 12.08.2014. 20.23

    Hari, nenoliedzu, ka jums varētu būt arī taisnība :)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 12.08.2014. 21.42

    O, pēc Centrum ieliktā linka spriežot, Sudrabas kantoris vēl pie reizes uzņem arī prastus kriminālelementus :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > Alise 12.08.2014. 16.44

    Cik lasīju Cipules rakstus, arī uz mani viņa atstāja sakarīgu iespaidu… Kāpēc gudri cilvēki mēdz būt tik lētticīgi?

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > Alise 12.08.2014. 17.29

    Austras koks. Nesaprotu, kā pēc viņas rakstiem var viņu uzskatīt par “sakarīgu”:)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Alise 12.08.2014. 16.29

    Ja tā bija kļūda, nevis iefiltrēšanās nolūkā graut – tad jau tomēr diez cik sakarīga nebija.:)

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Alise 12.08.2014. 19.23

    Austras koks –

    Es tik par to, ka Cipule vispār iesaistījās Sudrabas kompānijā.

    Kuram kaut vai no šeit komentārus rakstošajiem par Sudrabu viss puslīdz skaidrs nebija jau, piemēram, pirms pusotra gada?

    Uz ko tad Cipule cerēja?

    Mana versija: cerēja, ka pēc Zatlera partijas scenārija izdosies iekļūt Saeimā (ieķeroties Sudrabas astē).

    Tad savukārt pēc olšteiniešu parauga varētu demonstrēt, ka piepeši ir nākusi “apskaidrība” un varētu izsist kādu neadekvāti lielu ietekmi (“zelta kārts”).

    Bet tagad, pēc vairākiem skandāliem jau pirms vēlēšanām, kļuvis skaidrs, ka “nekas nespīd” un tad jau labāk “glābt reputāciju”.

    Cipule vēl pagājušā gada beigās bija dedzīga bordāniste.:)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Þanis Bezmers 12.08.2014. 15.54

Kaut kas īlenveidīgs lien ārā no maisa. Kā var būt citādi, ja Sudrabas kundzes orbīta krustojas ar zinātnieku trekiem no Gapoņenko kodola.

+19
-4
Atbildēt

8

    Ieva Priedenfelde > Þanis Bezmers 12.08.2014. 16.14

    Ļoti uzkrītoši visādi kremļa kranči un vietējie barigas ar savu klātbūtni cenšas diskreditēt Sudrabu.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Þanis Bezmers 12.08.2014. 17.45

    Nu nez, baigi jau visādiem šleseristiem Sudraba nepatīk. Un ne tikai viņiem.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Þanis Bezmers 12.08.2014. 21.20

    Jā, tā bija. Tikai pēc Sudrabas skaidrojuma, viņa nemaz nezināja, kādi cilvēki tur būs. Un , ak tavu brīnumu, Nekā personīga arī klāt! Tāpat Krūmiņš, ne saukts ne aicināts luncinās ap Sudrabu un vesels lērums kremļa zinātnieku. Viņi visi grib noēst Sudrabu – gan šleseristi, gan jenoti, gan kremlini, jo jūt reālas briesmas.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    ILZE > Þanis Bezmers 12.08.2014. 23.35

    Normunds

    Un , ak tavu brīnumu, Nekā personīga arī klāt

    _______________

    Vai NP var vainot, ka viņiem ņuhs uz neliešiem? Gan jau tikšanās reizē tika aprunāta iespēja kopīgi iet politikā. Tas, ka Sudraba ir Šķepaškas draugaļa un tika pieņēmusi latviešu valstij un tautai naidīgu, sātanisku, ideoloģiju, viņai no varas būtu jābūt šāviena attālumā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > Þanis Bezmers 12.08.2014. 17.29

    DikembeSakamoto

    Pravoslavnutijo Sudrabu nemaz nevajag diskriditēt.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > Þanis Bezmers 12.08.2014. 18.02

    ai ai, Normund, kam tas blēņas stāsti? vai tik Sudrabas jaunkundze mīļi netikās kafūzī slepeni ar Šleseru, Sausnīti un vel citiem Latvijas nedraugiem? domā ka visi ir muļķi, ne redz, ne dzird, un kur nu vel saprot, kas ir kas?

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > Þanis Bezmers 12.08.2014. 17.54

    Šleseristiem Sudraba nepatīk visticamāk tādēļ, ka Sudrabai bija daudz lielāki reitingi kā Šleseram un viņai bija diezgan reālas iespējas tikt pāri 5%, kas savukārt nozīmē, ka kremļa naudiņa un atbalsts vairāk aiziet viņai kā projektam ar lielāku potenciālu. Nebūtu viņas, tā naudiņa varbūt tiktu Šleseram.

    Bet pēc skandāla ar sponsorēšanu un tagad vēl biedru aiziešanas, ceru ka Sudrabas projekts būs miris un 5% pārvarēšana tam nespīdēs.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > Þanis Bezmers 12.08.2014. 16.19

    Dikembe, nu ko tur vēl var diskreditēt? Ja Sudraba pati regulāri apmeklē visādus krievu propagandistu seminārus un sanākšanas, pati tuso ar ietekmīgu Putina cilvēku Stepašinu? Nu ko tur vēl var sabojāt reputācijā?

    Bet Ločmeļa garie komentāri pie šodienas karikatūras par Sudrabu kā kārtējo latvieti kas pilda Vašingtonas norādījumus tikai norāda uz to, ka kremlis mēģina viņu pataisīt par nekremlisti un tīkamu izvēli latviešiem.

    +15
    -4
    Atbildēt

    0

garausiitis 12.08.2014. 18.29

Man sajūta, ka jāsāk gaidīt ,ka drīzumā Sudraba sāks stresot :) Tas varētu būt uzjautrinoši .

+18
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu