Sākas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" • IR.lv

Sākas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”

31
Inese Galante. Foto Evija Trifanova, LETA

Mocarta “Rekviēma” atskaņojumā šovakar piedalīsies solisti Anna Hallenberga, Andreass Šagers, Egils Siliņš un Inese Galante

Šovakar, 11.augustā plkst.19 Dzintaru koncertzālē notiks festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas koncerts “Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru”, raksta aģentūra LETA.

Dziedātāja pastāstīja, ka ar šī projekta palīdzību aicina ikvienu draugu un atbalstītāju apņemties mainīt savus vidi ietekmējošos paradumus. “Mēs kopjam sevi, bet mums ir jākopj arī sava zeme,” uzsvēra Galante. Volfganga Amadeja Mocarta “Rekviēmu” šovakar atskaņos solisti Anna Hallenberga, Andreass Šagers, Egils Siliņš un Galante. Projektu papildinās vizuāla performance, kuru veidojuši Sandijs Semjonovs un Uģis Brikmanis. 

Festivālā ar koncertu rīt, 12.augustā, pirmo reizi Latvijā viesosies “Grammy” balvas laureāte multimāksliniece Dobē Njaorē. Kritiķi dziedātāju dēvē par vienu no spilgtākajām Āfrikas rietumu krasta mūsdienu mūzikas vēstnesēm pasaulē. 

13.augustā skatītājiem tiks piedāvāts flamenko teātris, kurā uzstāsies Madrides flamenko grupa “Daminaro”. Tā desmit gadu laikā izaugusi par Spānijā ievērojamu flamenko apvienību, kuras sastāvā ir gan dejotāji, gan mūziķi. 

14.augustā notiks duetu vakars ar Galanti, kurā uzstāsies latviešu operdziedātāji Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš un Sergejs Jēgers. Programmā būs klasiski skaņdarbi, kā arī pirmatskaņojums. Koncerta diriģents būs Jānis Liepiņš. 

15.augustā Dzintaru koncertzālē uzstāsies pazīstamais serbu izcelsmes mūziķis Gorans Bregovičs. Viņš Jūrmalā uzstāsies kopā ar savu “Kāzu un bēru orķestri”. 

16.augustā klausītāji varēs piedzīvot vienā koncertā džezu, blūzu un operu. Kopā ar Inesi Galanti šajā koncertā piedalīsies džeza mūziķi no Krievijas – pianists Daniels Krēmers, ģitārists Romāns Mirošņičenko un dziedātāja Armīne Sarkisjana.

Festivāls noslēgsies ar Galā koncertu Dzintaru koncertzālē svētdien, 17.augustā, plkst.18. Šajā koncertā līdzās pasaules mēroga zvaigznēm uzstāsies arī jaunie talanti. Koncertā uzstāsies jau minētie Krēmers, Mirošņičenko un Sarkisjana, kā arī tenors Rejs Veids no ASV un Milānas “La Scala” dīva Bonita Haimena. Galā koncertu papildinās saksofonists Henks van Tvillerts, vairāku starptautisku konkursu laureāti – pianists Artūrs Cingujevs un čellists Maksims Beitāns, kā arī Galantes ilggadējie skatuves partneri – Intars Busulis, Raimonds Ozols, Antoņenko un Jēgers. Vakara gaitā Galante sola arī pārsteigumus.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu