Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Līdz otrdienas pēcpusdienai 12.Saeimas vēlēšanām bija pieteikti 12 deputātu kandidātu saraksti un 1138 deputātu kandidāti. Kandidātu sarakstu iesniegušas visas valdošās koalīcijas partijas, kā arī jaunizveidotās partijas un apvienības. Vairākums no deputātu kandidātiem jeb 67,9% ir vīrieši. Kandidātu vidējais vecums ir 45,1 gads, vecākais deputāta kandidāts ir 80 gadu, jaunākais kandidāts – 21 gadu vecs.

Latvijā pirmdien pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē gaisa temperatūra ir pārsniegusi plus 37 grādu atzīmi, Ventspilī fiksējot 37,8 grādus. Pirms tam augstākā gaisa temperatūra reģistrēta 1943.gada 4.augustā Daugavpilī, kad gaiss iesilis līdz plus 36,4 grādiem.

Valdība apstiprinājusi zinātnieku komisiju, kas pētīs VDK dokumentus, lai sabiedrību informētu par VDK darbību Latvijā, represēto personu lietām, atbildīgo personu pārkāpumiem un padomju sistēmu kopumā, kā arī informāciju līdz 2018.gadam nodotu sabiedrībai digitālā formātā. Izglītības un zinātnes ministrija norāda, ka šogad komisija ir gatava strādāt bez atlīdzības, bet no 2015. līdz 2017.gadam komisijai būs vajadzīgi 250 tūkstoši eiro gadā, lai finansētu tās darbību. Komisiju vadīs vēsturnieks Kārlis Kangeris (attēlā).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu