Skatuves krēsli • IR.lv

Skatuves krēsli

3
Pauls Raudseps

Amatā jābūt ar piemērotu raksturu un pieredzi, ne pareizo politisko rotājumu

Jūlija vidus ir laiks, kad kārtīgam eiropietim būtu jādomā vairāk par atvaļinājumu – esošo vai gaidāmo – nekā par darbu, kur nu vēl par tā zaudēšanu vai jauna iegūšanu. Taču pēdējās nedēļas laikā pa visu kontinentu bija dzirdams, kā lēmumu pieņēmēju kabinetos tika stumdīti krēsli, vieniem ceļoties un dodoties meklēt, kā tagad mēdz teikt, «citus izaicinājumus», citiem atkal vēlīgi piebīdot krēslu, piedāvājot ieņemt redzamu vietu varas Olimpā.

Tepat Rīgā premjerministre Laimdota Straujuma palūdza veselības ministrei Ingrīdai Circenei atkāpties un vēl publiski pārcilāja domu, ka pie valdības galda vajadzētu pievilkt vēl vienu krēslu – ministram, kas atbild par Eiropas Savienības prezidentūru no nākamā gada janvāra līdz jūnijam. Tikmēr Straujumas pārraudzības organizācijā KNAB tās direktors Jaroslavs Streļčenoks turpināja savus birokrātiskos manevrus pret Jutu Strīķi, pārsēdinādams viņu krietni zemākā krēslā – pazeminot amatā no direktora vietnieces korupcijas apkarošanas jautājumos uz juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Citur rīkojas ar plašāku vērienu – britu premjers Deivids Kamerons otrdien izmeta no valdības un citiem augstiem valsts amatiem 14 vecākus vīriešus, vēl dažus pārcēla uz citiem darbiem un iesauca kabineta istabā lielu skaitu jaunāku seju, no kurām sava puse ir sievietes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu