Lai radītu vistīrāko ūdeni • IR.lv

Lai radītu vistīrāko ūdeni

4
«Nodarboties ar aparātbūvi tikai Latvijas tirgum — tas nav reāli,» saka uzņēmuma direktors Agris Kļaviņš.
Gunita Nagle

Zinātnisko pētījumu laboratorijām uzņēmums Adrona ilgu laiku piegādāja dažādas importētas iekārtas, līdz atklāja, ka paši spēj radīt un sekmīgi pārdot labas ūdens attīrīšanas sistēmas

Ūdenī, kas iztecējis cauri Adronas radītajai attīrīšanas iekārtai, nav pilnīgi nekādu piemaisījumu – ne hlora, ne fluora vai svina, ne vara vai nātrija, nekādu mikroorganismu. Nekā! Tas ir tik tīrs, ka to sauc par ultratīru un izmanto zinātniskiem pētījumiem. Laboratorijas iekārtas, kas sagatavo vistīrāko ūdeni, Adrona sāka ražot pirms 11 gadiem. Šajā laikā gūta pārliecība, ka mazā uzņēmumā, kurā strādā 14 cilvēki un aparātu ražošanā nodarbināti tikai četri, var radīt tehnoloģijas, kas izkonkurē lielu kompāniju iekārtas.

Ja mājās izfiltrētu dzeramo ūdeni salīdzinātu ar ūdeni, kas attīrīts kādā no pieciem Adronas iekārtu modeļiem, pirmo atzītu par netīru šķidrumu. Laboratorijās vajadzīgs pilnīgi tīrs ūdens, kurš tiek izmantots, lai noteiktu pat ļoti mazu piesārņojumu, piemēram, augsnē. 

Māksla radīt pašiem

Tehniski Adronas ražotās iekārtas kafijas automāta lielumā daudz neatšķiras no citu firmu gatavotajiem aparātiem. Taču tām ir vismaz divas priekšrocības, stāsta uzņēmuma direktors Agris Kļaviņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu