Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Laimdota Straujuma būs partijas Vienotība premjera amata kandidāte arī pēc Saeimas vēlēšanām. Par to elektroniskā aptaujā vienojusies partijas valde. Straujuma būs arī pirmais numurs Vidzemes vēlēšanu apgabalā. Vienotības valde pieņēmusi lēmumu arī par partijas sarakstu līderiem citos reģionos — Rīgā tas būs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Kurzemē — Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Latgalē — satiksmes ministrs Anrijs Matīss, bet Zemgalē — Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Partijas rindas pamet Vienotības biedri un 11.Saeimas deputāti Ingūna Rībena, Janīna Kursīte-Pakule un Andris Buiķis. No politikas aizies arī Ilma Čepāne un Dzintars Ābiķis, apstiprina Vienotības līdere Solvita Āboltiņa. Kursīti un Buiķi aizskāris tas, ka viņu kandidatūras nav partijas sarakstā nākamajās vēlēšanās, Rībena pievienosies saviem uzskatiem tuvākajai Nacionālajai apvienībai. Āboltiņa neredz problēmu, jo partijai pievienosies citi spēcīgi kandidāti — bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un reģionu partiju līderi.

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s par vienu pakāpi  paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu, nosakot tam stabilu nākotnes perspektīvu. Latvijas valsts kredītreitings ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā ir paaugstināts no Baa2 uz Baa1. Kredītreitinga paaug-stināšanu Moody’s galvenokārt skaidro ar Latvijas noturīgo un līdzsvaroto ekonomikas atveseļošanos, ko papildina pozitīvas vidēja termiņa izaugsmes perspektīvas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu