Nasta būt Mesi • IR.lv

Nasta būt Mesi

6
Foto — Scanpix

Lionels Mesi ir viens no visu laiku izcilākajiem futbolistiem, un, iespējams, pasaules čempionāts būs viņa un visas Argentīnas zvaigžņu stunda. Taču – kā sanācis tā, ka dzimtenē Mesi biežāk tiek apsaukāts, nevis mīlēts?

Varētu domāt, ka viņš nav nācis no šīs planētas. Pēdējos deviņos gados Lionels Mesi ir uzstādījis vairākus rekordus. Kā izcils spēlētājs viņš palīdzējis futbola klubam Barcelona tikt pie vairākiem Spānijas nacionālās līgas kausiem, trīs Eiropas kausiem. 2012.gadā 69 spēlēs viņš guva 91 vārtu, un Starptautiskā Futbola asociāciju federācija FIFA jau ceturto gadu pēc kārtas viņu nosauc par labāko pasaulē. Nav ne mazāko šaubu, ka 26 gadu vecumā viņš ir kļuvis par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem.

Tajā pašā laikā ir kāda dīvainība – savā dzimtenē Argentīnā, kur dievina futbolu, viņš nepavisam nav kļuvis par elku. Lielākais pārmetums – Mesi nav pietiekami argentīnisks…

Pagājušomēnes es pavadīju vairākas dienas galvaspilsētā Buenosairesā un Mesi dzimtajā pilsētā Rosario, un gandrīz katram satiktajam cilvēkam, sākot ar taksistiem un beidzot ar treneriem, bija ko pasūdzēties: viņš pameta Argentīnu pārāk agri, viņš nav izgājis cauri visām Argentīnas nacionālās futbola līgas divīzijām, kā darīja tāds varonis kā Djego Maradona, viņš nedzied valsts himnu pirms spēļu sākuma, viņam trūkst kaisles un personības, un viņš nemāk «sajust nacionālās izlases krekliņu» kā citi komandas biedri. Pārmetumi laiku pa laikam bijuši tik indīgi, ka Mesi pat esot apsvēris domu vairs nekad nespēlēt Argentīnas izlasē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu