«Es negribu šo Eiropas Padomju Savienību» • IR.lv

«Es negribu šo Eiropas Padomju Savienību»

6
Foto — Imageforum/LETA

Labējā populiste Marina Lepēna (45) par to, kā viņas partijai Eiropas Parlamenta vēlēšanās Francijā izdevās izrauties līderos, par Vācijas dominanci ES un to, kāpēc viņa apbrīno Vladimiru Putinu

Jūsu vadītajai Nacionālajai frontei Eiropas Parlamenta vēlēšanās izdevās iegūt 25% balsu. Kā jūs sasniedzāt šādu rezultātu?

Franči vēlas atgūt teikšanu savā valstī. Viņi paši vēlas diktēt ekonomikas un imigrācijas politiku. Viņi vēlas, lai vietējie likumi ir spēcīgāki par Eiropas Savienības norādēm. Franči ir sapratuši, ka ES nav utopija, kas tika solīta.

Jūs vēlaties sagraut Eiropu?

Es vēlos sagraut ES, nevis Eiropu. Es iestājos par tādu Eiropu, kur katrai valstij ir pašnoteikšanās. Es negribu šo Eiropas Padomju Savienību.

ES ir plašs miera projekts. Tas palīdzējis panākt, ka 70 gadus kontinentā nav bijis kara.

Nē. Eiropā ir karš. Ekonomisks karš. Naidīgums starp valstīm pieņemas spēkā. Vāciešus uzskata par nežēlīgiem, grieķus – par krāpniekiem, frančus – par slinkiem. [Vācijas kanclere] Angela Merkele nevar aizbraukt uz nevienu citu Eiropas valsti, ja viņu neapsargā simtiem policistu. Tā nav valstu brālība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu