Straujuma būs "Vienotības" premjera amata kandidāte • IR.lv

Straujuma būs “Vienotības” premjera amata kandidāte

77
Laimdota Straujuma. Foto: Evija Trifanova, LETA

Viņa būs arī Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta „lokomotīve”

Partijas “Vienotība” vadība pirmdien nolēmusi pašreizējo Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) virzīt partijas premjera amata kandidāta darbam arī pēc Saeimas vēlēšanām. To pirmdien LNT raidījumā “Dombura studija” apstiprināja Straujuma.

“Kā mani šodien informēja partijas ģenerālsekretārs [Artis Kampars], elektroniski ir aptaujāta valde un es esmu izvirzīta kā pirmais numurs Vidzemes vēlēšanu apgabalā un arī kā partijas premjera amata kandidāts darbam pēc vēlēšanām. Un es esmu piekritusi. Mums bija diskusija arī iepriekšējā valdes sēdē, un es principā piekritu,” sacīja Straujuma.

Viņa atzina, ka netiecoties pēc amatiem, bet “tie atrod mani”, ziņo LETA.

“Es domāju, kāpēc to vajag? Atradu vienu atbildi – tā ir atbildība. Šobrīd – pret maniem “Vienotības” partijas biedriem un darbu, ko esmu sākusi,” sacīja Straujuma.

Atbalstu “Vienotības” valdes lēmumam paudis viens no partijas līderiem, bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. “Atbalstu un priecājos par Laimdotas lēmumu, viņas atbildību par Latviju,” sociālajā mikroblogošanas vietnē “Twitter” norāda Dombrovskis.

“Vienotības” valde šodien pieņēmusi lēmumu arī par partijas sarakstu līderiem citos reģionos – Rīgā tas būs ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs, Kurzemē – Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Latgalē – satiksmes ministrs Anrijs Matīss, bet Zemgalē – Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Komentāri (77)

esmeralda_se 16.06.2014. 23.12

“Straujuma būs “Vienotības” premjera amata kandidāte”

Neticu, ka tas vēl līdz vēlēšanām 2 reiz nemainīsies, un pēc vēlēšanām – 3 reiz…

Ja nu tomēr viņi to domā nopietni, tad ar V ir stipri bēdīgi… Plānojam mīņāties uz vietas 4 gadus, ka tik kas nenotiek? Nē, nu stabilitāte arī ir vērtība, tikai kur beidzas stabilitāte un sākas stagnācija?

+15
-5
Atbildēt

9

    andris902 > esmeralda_se 17.06.2014. 00.05

    …nu, es tik skeptiska nebūtu….paskaties, kāds ir vēlētāja vidējais vecums – viņi Straujumā, tāpat arī prezidenta lomas tēlotājā Bērziņā – saskata savus vienaudžus, līdzgaitniekus….viņi tos pieņem kā savējos, saprot neveiklo valodiņu un aptaujās balso par viņiem….

    …maija aptaujā Straujumu pozitīvi vērtēja 50% respondentu…negatīvi – 31,9%…neatpazina – 18,1%….

    …tas tomēr ir augsts vērtējums…

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    Sapene > esmeralda_se 17.06.2014. 18.43

    zaNe

    Atkal sajauc politiku ar matemātiku. Kārtējais Trojas Zaķa stulbings TP stilā. Lasiet klasiķus: http://sveshinieks.livejournal.com/3283.html

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sapene > esmeralda_se 17.06.2014. 19.04

    «Cilvēki jau kopuma nav idioti – ja normāli izskaidrotu, vairums saprastu. Un varētu pieņemt sakarīgus lēmumus. Bet ja populārākie politiķi baro cilvēkus ar maznozīmīgiem makaroniem – tad nav ko brīnīties, ka pēc tam seko neizpratne.»

    Ja Vienotība taisās uzsākt Latvijas pilsoņu smadzeņu skalošanu, zvejot ZZS elektorāta balsis, iznākums ir paredzēts.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > esmeralda_se 17.06.2014. 08.39

    >Zane

    “paskaties, kāds ir vēlētāja vidējais vecums – viņi Straujumā, tāpat arī prezidenta lomas tēlotājā Bērziņā – saskata savus vienaudžus, līdzgaitniekus….viņi tos pieņem kā savējos, saprot neveiklo valodiņu un aptaujās balso par viņiem…”

    Zane, ceru, ka Jūs mani nepieskaitījāt pie vienaudžiem-atbalstītājiem. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > esmeralda_se 17.06.2014. 09.06

    DD1 – bet kādas versijas par PM ? Vilku neliktu , jo Vilkam savi putni galvā … publiski maz kas izskanējis no Vilka performancēm … pieļauju , ka Rinkevičs varētu nostartēt … vēl jārēķinās ,ka Bērziņš nominēs kandidātu , to arī nevajadzētu aizmirst , savulaik viņš Pabriku noraka .

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > esmeralda_se 17.06.2014. 08.52

    DD1 – domāju , ka daudziem ,kas neiedziļinās procesos Straujuma ir simpātiska … jauka vecmāmiņa, nosvērta, smaidīga , vienkārša …

    Kas man joprojām ir neatbildēts jautājums – vai pie nopietniem un nepatīkamiem jautājumiem viņa spēs uzņemties atbildību . Otrs jautājums ir par to vai fiziski viņa varēs pavilkt amatu , jo tas nav 8 h darba diena ar garantēto atvaļinājumu .

    Muļķe viņa nav , savs viedoklis arī ir …

    Katrā ziņā labāks kandidāts kā Āboltiņa , kura gribēja pirms tam būt …

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > esmeralda_se 17.06.2014. 10.16

    Zane un Raiča – piekrītu.

    Vismaz līdz vēlešanām Vienotība tēlos mierīgos un centīsies nekaitinat pensionarus.

    Vīnīga bēda – kautkad jau būs jāsāk kustēties un kautko darīt – tad vēlētajiem, kas cerēja uz mūžīgu mieru būs šausmīgs aplauziens – no tāda viedokļa ir baigi slikti – jo pieaugs cilvekos neticība varai kopumā.

    Teorētiski – man labak patiktu, ja politiķi pirms vēlēšanām diskutetu par tiešām aktuāliem jautajumiem. Nu kautvai par tiem pašiem nodokļiem – Vilkam ir 100% taisnība, ka tos jau tagad vajadzetu izdiskutēt.

    Tāpat demografijas, migracijas utml jautājumus.

    Cilveki jau kopuma nav idioti – ja normāli izskaidrotu, vairums saprastu. Un varētu pieņemt sakarīgus lēmumus. Bet ja popularākie politiķi baro cilvēkus ar maznozīmīgiem makaroniem – tad nav ko brīnīties, ka pēc tam seko neizpratne.

    Skatījos pagājšgad diskusiju no Latgales … Visu partiju kandidāti demonstrēja latgaļu valodas/dialekta prasmi. Un cītīgi solījās stiprināt … vēlētajiem patika. Nu un? Ja neskaita mēģinajumu skaitīt zvērestu latgaliski, tad talāk pilnīgi nekas nesekoja! Ir jau forši šādi nomakšķerēt kādu balsi, bet tad nav ko brīnīties, ka Saeimu Latvijā pozitīvi vērtē 5-10% pilsoņu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    peerku > esmeralda_se 17.06.2014. 08.57

    > klusais DD1

    “Muļķe viņa nav , savs viedoklis arī ir …

    Katrā ziņā labāks kandidāts kā Āboltiņa , kura gribēja pirms tam būt …”

    Principā piekrītu. Tikai harizmas un stājas gan Straujumai pietrūkst. Daudz vairāk man nepatiktu ieskaitīties Bērziņpapa atbalstītāju korī. :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > esmeralda_se 17.06.2014. 01.48

    Drīzāk jau pie mums ir tā – politiķis kas neko redzamu nedara, nepopulārus lēmumus nepieņem, runā vienkārši – ir populārs. Pensijas negriež, nodokļus neceļ, par kvekšķiem vēlētājus nesauc, utt.

    Tikai parasti šāds darbības stils ir bijis prezidentu prerogatīva. Tur var atļauties neko īpaši nedarīt, un pat tur ne vienmēr. Premjeram tomēr jābūt ar attīstības vīziju, ideju, kurp mēs gribam nonākt un kā.

    Neko sliktu par Straujumu jau teikt negribu, tomēr viņa atgādina hokejistu, kas jau no 50. minūtes cer uz neizšķirta noturēšanu līdz spēles beigām…

    +9
    0
    Atbildēt

    0

janis17 16.06.2014. 22.19

Kārtējais šāviens savā kājā.

+18
-9
Atbildēt

0

ligakalnina 17.06.2014. 06.51

Tas jau izskatās, gandrīz vai, pēc sabotāžas.

Izskatās, V premjera kandidātu izvēlējušies Āboltiņa kopīgi ar LEmbergu, jo tikai šos abus var apmierināt Straujuma, ko šie abi varētu izkomandēt, un Āboltiņai tas ir ļoti raksturīgi, viņa necieš savā tuvumā spēcīgas personības, kas viņai nepakļaujas, viņai labāk patīk “zaķi”.

Tātad, nekādas reformas, kuras nepieciešamas, nebūs, un turpināsies zināma stagnācija.

Nu, īstenībā, valstij tas ir slikti, bet, arī lielāko daļu politiķu apmierina, tātad, kurss ir skaidrs, un neko labu, ilgtermiņā, nesola.

+10
-4
Atbildēt

13

    ligakalnina > ligakalnina 17.06.2014. 09.34

    beta –

    “Varavīksnainas brilles” – tas ir “spēcīgi”, tad tas ir tas, kas tevi tik ļoti satrauc un traucē tev dzīvot, attieksme pret seks. minoritātēm?

    Taisni tāpēc, ka NA ir tik homofobisks un ksenofobisks, nerunājot par tā vispārējo līmeni, kas vispār vairāk atbilst kādas Krievijas “patriotiem”, pilnīgi neiespējami, ka par jums balsos kāds no V elektorāta, lai kāda tā V arī nebūtu.

    Vismaz, visi V trūkumi ir normāli jebkurai Eiropas līmeņa partijai, un tos var kritizēt, atšķirībā no tās jūsu blēdīgo fobijām apsēsto primitīvo klaunu kompānijas, kuras fobijas pat ārstēt ir mazperspektīvi.

    Kas attiecas uz pārējām “brillēm” – vispār, jebkuram normālam cilvēkam viedoklis mainās, mainoties informācijai un apstākļiem, protams, tas neattiecas uz tavas partijas elektorātu, kurš “mīlēs” tos savus klaunus un “ticēs” tiem saviem klauniem, lai ko tie arī nedarītu, un kā par jums klusībā nesmietos, izmantojot jūsu patriotiskās jūtas elementāram politbiznesam, TB liktenis jūs tā arī neko nav izmācījis, jo tās “brilles” jūs mainīt, tiešām, neesat spējīgi.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 17.06.2014. 11.54

    Edgars Avotiņš

    Vispār jau NA darītu pareizi, ja necenstos bārties ar Vienotību.

    _____________

    Ja sit pa vienu vaigu, pagriez otru? Mans kristieša motto: ” ja sit pa vienu vaigu, dod ienaidniekam tādu spērienu, ka tā žoklis aizlido”

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.06.2014. 09.49

    Tad jūs neesat nopietni cilvēki ar nopietniem politiskiem uzskatiem, ja varat V, lai kāda tā arī nebūtu, mainīt pret NA.

    Iespējams, V daudz kas var nepatikt, bet, NA, pa šo laiku, pierādījusi, ka ir absolūti korumpēta, populistiska un nenopietna politbiznesmeņu partija, kura, pa šo laiku, degradējusies daudz vairāk, kā V.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 17.06.2014. 11.34

    dzeris49

    Izskatās, V premjera kandidātu izvēlējušies Āboltiņa kopīgi ar LEmbergu, jo tikai šos abus var apmierināt Straujuma

    _____________

    No vislielākiem ļaunumiem Straujuma izrādījās tas mazākais. Varu tikai iedomāties premjera amatā čekas mērgļus: Pabriku, Riekstiņu vai Vaivaru, lai man uzreiz gribētos izrakt lielgabalu un izšaut kārtīgu zalvi, kaut gan arī Sraujuma, izrēķinoties ar Cilinska kungu ir pārkāpusi visas sarkanās līnijas un tai būtu jābaidās uzkāpt gjurzai vai saņem zibens spērienu.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 17.06.2014. 10.53

    Arī es un mamējie jau vairāk par divām saeimām balsojām par Vienotības partijām. Nu vairs – nē.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 17.06.2014. 12.56

    > dzeris

    Iespējams, V daudz kas var nepatikt, bet, NA, pa šo laiku, pierādījusi, ka ir absolūti korumpēta, populistiska un nenopietna politbiznesmeņu partija, kura, pa šo laiku, degradējusies daudz vairāk, kā V.

    ————

    Noņem brilles… šoreiz melnās… :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 17.06.2014. 13.22

    Beta, bet tu rozā.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Egita > ligakalnina 17.06.2014. 08.04

    dzerim taisnība. izskatās ka labākajā gadijumā pie varas nāks reģionāļi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 17.06.2014. 09.40

    > dzeris

    Es un manējie bijām V elektorāts… Vēl iepriekšējās vēlēšanās…

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 17.06.2014. 09.04

    > dzeris

    … , izrādās, biju uzlicis rozā brilles,…

    ———

    Jā, dzeri, Tu esi briļļainītis. :) Citi maina kreklus, Tu brilles. Tās Tev visādās krāsās pēc vajadzības, rozā, melnas un varavīkšņainas… :)

    Tā kā neesmu V elektorāts, ir kā būtu vienalga, bet tomēr sirds sāp par kādreiz ļoti potencionāli spēcīgas partijas vecišķo seju… Pateicoties Āboltiņas virāžām, Latvija tikusi pie “večuku” pāra Bērziņa un Straujumas… Āboltiņa sev apkārt metodiski “noēd” potenciālākos, sējot vispārēju pelēcību. Saeimas vēlēšanas būs ar milzīgu intrigu…

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Evita > ligakalnina 17.06.2014. 09.30

    NU isti nesaprotu to negativismu par Straujumu, vai tad par premjeru vajag cilveku kurs daudz runa un neko nedara, jebkura gadijuma ja paskatas uz vinas CV ir gan izglitiba, gan pieredze valsts darba, un kas man viss labak patik ari saprasana kovajag darit, kau vai pedeja vizite ASV kur uzsaktas sarunas ar ASV naftas un gazes kompanijam, par alternativam energijas piegadem, zel ka tikai tik maz cilveku saprot, ka Latvijas nakotne ir atkariga no energijas piegazu diferencesanas un savu avotu iegusanas, un no ta bus atkargas gan darba vietas, pensijas un viss parejais. Man nevajag nekadu harismu, bet gan taustamus rezultatus, bez populistiskiem uzsaukumiem, vienu gan es no Vienotibas gribetu dzirdet, par sadarbibu SC, ta nav pielaujama nekadas formas un veidos, kada ar but sdarbiba ar partiju kura neatzist so valsti.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.06.2014. 08.44

    Es neticēju, ka viss jau aizgājis tādā neadkvātā, ka Straujuma būs kā V premjera kandidāts vēlēšanās, izrādās, biju uzlicis rozā brilles, situācija V ir daudz sliktāka.

    Izskatās, V “norok” Āboltiņa, jo, cik noprotu, visu tur nosaka viņa un viņas “zaķītis”, pārējiem V biedriem uz to mierīgi noskatoties.

    “Norok” gan jāliek pēdiņās, jo daudzi, ieskaitot mani, balsos par V aiz izmisuma, jo vairāk vispār neredz par ko varētu balsot, un to jau V arī cer, tipa – a kur jūs paliksiet, tāpat par mums nobalsosiet.

    Tāpēc jau bija vajadzīga otra līdzīga liberāla un proeiropeiska partija, jo bez kokurences notiek degradācija, te ir piemērs, un tāda bija RP, un tāpēc jau V bija tā, kura milzīgi necieta šo konkurentu savā lauciņā, un arī “palīdzēja” tai nogrimt, protams, visvairāk tam palīdzēja Zatlers ar saviem nepārdomātajiem un impulsīvajiem lēmumiem.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > ligakalnina 17.06.2014. 07.35

    :) Un vai tagad arī joprojām nepiekritīsiet vakar nomales teiktajam, ka Vienotība pati sev rok nost?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu