Pirmdien Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļa rīko "Pieredzes dienu" • IR.lv

Pirmdien Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļa rīko “Pieredzes dienu”

24

Dizaina “pop-up” veikala atklāšana, starptautiski atzītu dizaina praktiķu vieslekcijas, “Pecha Kucha” prezentācijas vakarā

Dizaina diplomandu dienu “Domāts. Darīts” laikā šodien Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notiks “Pieredzes diena”, raksta aģentūra LETA.

“Pieredzes dienas” mērķis ir ar dažādu pasākumu kopumu iepazīstināt apmeklētājus ar dizaina domāšanas procesiem, demonstrēt un apspriest dažādus dizaina pielietojuma rezultātus. Pasākumu programmā paredzēts dizaina komunikāciju rīts, dizaina “pop-up” veikala atklāšana, starptautiski atzītu dizaina praktiķu vieslekcijas, kā arī “Pecha Kucha” prezentācijas vakara noslēgumā. 

Līdz plkst. 13 LMA norisināsies dizaina komunikāciju rīts, kurā Dizaina nodaļas docētāji un studenti turpinās dialogu ar dažādām mērķauditorijām par dizaina iespējām un dizaina kompetenču pielietojumu dažādās nozarēs. Pasākums notiks dizaina diplomandu darbu izstādē. 

Dizaina “pop-up” veikala svinīgā atklāšana paredzēta plkst.13 LMA pirmā stāva vestibilā. Veikalā būs iespējams iegādāties Dizaina nodaļas studentu darbus, tostarp arī dizaina diplomandu darbu ekspozīcijā izstādīto darbu daļu. 

“Pieredzes dienas” centrālais notikums ir starptautiski atzītu dizaina praktiķu vieslekcijas, kuras notiks no plkst.14 līdz 18. Šoreiz klausītājus aizraut gatavas spilgtas dizaina nozares autoritātes – godalgotais flāmu dizainers, “Extremis” zīmola dibinātājs Dirks Veinants no Beļģijas, dizaina uzņēmuma “sieger design” izpilddirektors Kristiāns Zīgers no Vācijas, slavenā dizainere un arhitekte, tādu vadošo dizaina zīmolu kā “Moroso”, “Kettal”, “Kartell” sadarbības partnere Patrīcija Urkjola no Spānijas un Alberto Zontone no Itālijas. Vieslekcijās ieeja būs bez maksas. Tās notiks LMA jaunā korpusa 2.stāvā un uz lielā ekrāna tiks tiešraidē translētas akadēmijas pagalmā. 

Vakarā plkst.19 gaidāms “Pecha Kucha” prezentāciju vakars, kurā auditorija tiks iepazīstināta ar labākajiem LMA Dizaina nodaļas diplomandu projektiem, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Arhitektūras un dizaina fakultātes studentu aktuālākajiem pētījumiem un izstrādātajiem dizaina risinājumiem. “Pecha Kucha” ir prezentācijas formāts, kur katrs runātājs stāstījumu ilustrē ar 20 attēliem, katram no tiem veltot 20 sekundes laika. 

Dizaina diplomandu dienas LMA Dizaina nodaļa organizē kopš 2007.gada. Dizaina nodaļa ir dibināta 1962.gadā. Tajā ir četras apakšnozares: Funkcionālais dizains, Vides māksla, Metāla dizains un Modes māksla, un kopumā šajā nodaļā studē 214 studenti bakalaura un maģistra programmās. 

Vairāk informācijas Mākslas akedēmijas mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu