"Gaismas pils" atvēršanas pasākumus četrās dienās apmeklējuši 10 000 cilvēku • IR.lv

“Gaismas pils” atvēršanas pasākumus četrās dienās apmeklējuši 10 000 cilvēku

20
Apmeklētāji pie Nacionālās bibliotēkas. Foto: Ieva Lūka, LETA

17.jūnijā “Gaismas pilī” darbu sāks lasītavas Mezonīna, 2. un 3.stāvā

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas atvēršanas pasākumu “Kaskādes” četrās dienās apmeklējuši aptuveni 10 000 interesentu, aģentūru LETA informēja bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Kā atzīst LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne, līdz ar to “Gaismas pils” ir sākusi “pilnvērtīgu dzīvi”. “Ceram, ka visi, kas pabijuši šajās dienās “Gaismas pilī”, tajā atgriezīsies jau kā lasītāji,” pauž Mukāne.

No 12. līdz 15.jūnijam LNB rīkoja īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu “Kaskādes”, kura laikā apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar “Gaismas pili”. Interesenti varēja doties ekskursijās pa jauno ēku un piedalīties radošās aktivitātēs. Katru dienu atvēršanu svinēja kāds no stāviem, bet četru atvēršanas dienu laikā apmeklētājiem kļuva pieejami septiņi LNB jaunās ēkas stāvi.

“Gaismas pils” oficiālā atklāšana jeb ēkas inaugurācija notiks 29.augustā, bet jau tagad norit aktīvs sagatavošanās darbs, lai augusta nogalē bibliotēka sniegtu apmeklētājiem visu pakalpojumu klāstu.

Otrdien, 17.jūnijā, “Gaismas pilī” darbu sāks lasītavas Mezonīna, 2. un 3.stāvā – Uzziņu un informācijas centrs, J.Pāvila II un Jaunākās periodikas lasītavas, Nozaru literatūras centrs un Periodisko izdevumu lasītava. Lasītavu darba laiki vasarā būs otrdienās un ceturtdienās no plkst.12 līdz 20, trešdienās un piektdienās no plkst.11 līdz 19 un sestdienās no plkst.10 līdz 17, bet svētdienās un pirmdienās tās būs slēgtas.

Plānots, ka arī turpmāk “Gaismas pili” varēs apmeklēt īpaši organizētās ekskursijās.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu