Par Limbažu domes jauno priekšsēdētāju ievēl Māri Beļaunieku • IR.lv

Par Limbažu domes jauno priekšsēdētāju ievēl Māri Beļaunieku

32
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Limbažu deputātu uzticību zaudējis ZZS pārstāvis Zemmers

Limbažu novada domes sēdē ceturtdien ievēlēts jauns priekšsēdētājs – turpmāk pašvaldību vadīs Māris Beļaunieks (Vienotība). Beļaunieks ieguva 12 domes deputātu atbalstu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Bijušais Limbažu domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers (ZZS) tagad ir pirmais priekšsēdētaja vietnieks, iepriekšējais vietnieks Ainārs Liniņš (RP) veiks pašvaldības izpilddirektora pienākumus, savukārt iepriekš šajā amatā strādājošais Agris Blumers būs Liniņa vietnieks.

Izpilddirektora vietnieka amats ar domes lēmumu tika izveidots ceturtdien.

Zemmers sacīja, ka domē domstarpību nebija, deputāti ļoti labi varēja savstarpēji diskutēt. Viņš uzskata, ka gada laikā izdarījis daudz, lai deputāti varētu pieņemt vienprātīgus lēmumus, jo pirms gada komunikācija starp pašvaldības pārstāvjiem bija saspīlēta.

Tāpat viņš pieļauj, ka domes darbā esot bijuši trūkumi, taču savu vainu tajos noliedz. “Ir bijuši mīnusi, taču ne manis radīti, bet manis neatrisināti, jo tie nākuši mantojumā no iepriekšējā domes sasaukuma,” stāsta Zemmers. Bijušais priekšsēdētājs uzsver, ka amatu maiņa trūkumus neatrisinās, jo to var izdarīt ikdienas darbs, lai gan nav zināms, vai varēsim strādāt tāpat kā līdz šim.

Zemmers amatu zaude’ja pēc tam, kad iesniegumu par viņa nomaiņu parakstīja astoņi no 15 deputātiem. Likuma “Par pašvaldībām” 65.pants nosaka, ka pašvaldības domes priekšsēdētāju var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz viena trešdaļa deputātu, savukārt priekšsēdētājs ir atbrīvots no amata, ja par to nobalso vairāk nekā puse no ievēlēto deputātu kopskaita.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis taujāts, vai situācija neliecina par ZZS pozīciju vājināšanos, pieļāva – ja vienā pašvaldībā mēra postenis tiek zaudēts, tad citā tas varbūt tiks iegūts. Viņš neprecizēja, par kuru pašvaldību ir runa, taču norādīja, ka ZZS Limbažos ir spēcīga reģionālā nodaļa un nevarot zināt, kā situācija attīstīsies nākotnē, jo runa ir par vienas balss izmaiņām.

Jaunais Limbažu domes priekšsēdētajas Beļaunieks iepriekš atklāja, ka ar pārmaiņām Limbažu domē vēlas panākt caurskatāmu un saprotamu lēmumu pieņemšanu, lai notiktu diskusijas starp visiem deputātiem, kā arī budžeta veidošanai būtu skaidri un nepārprotami kritēriji.

Beļaunieks uzskata: “Ja mēs kritizējam, mums ir jābūt atbildīgiem un jāsakārto lietas tā, kā mēs uzskatām par pareizu.” Viņš pauž ka galvenais mērķis ir panākt, lai domes deputāti netiek sadalīti pozīcijā un opozīcijā, bet dalīti atbildības jomās un strādātu visi kopā. “Lai pilsēta un novads varētu pilnvērtīgi attīstīties, mēs nedrīkstam savā starpā plēsties. Tikai kopā mēs varam sasniegt kādus pozitīvus rezultātus,” saka Beļaunieks.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu