Stūra mājas pagalmā notiks izrāde "Pārpalikumi no kara" • IR.lv

Stūra mājas pagalmā notiks izrāde “Pārpalikumi no kara”

42

Neparasta ekskursija cauri vēsturiskajai ēkai ar dzīviem eksponātiem un pagātnes rēgiem

Sākot no trešdienas, 28.maija četras dienas plkst.19 Stūra mājas pagalmā būs skatāma starptautiskas skatuves mākslinieku grupas izrāde “Pārpalikumi no kara”, raksta aģentūra LETA.

Izrādi veido četru Ziemeļeiropas valstu mākslinieku personiskie stāsti. Tā ir kā neparasta ekskursija cauri vēsturiskajai ēkai ar dzīviem eksponātiem un pagātnes rēgiem. Visi mākslinieki dzimuši laikā, kuru no Otrā pasaules kara šķir gandrīz divas paaudzes, tomēr arī viņi joprojām savā ziņā gatavi justies kā šai karā izdzīvojušie jeb, pašu izvēlētā apzīmējumā, “pārpalikumi”. 

Šī globālā katastrofa, kas vairāk vai mazāk skāra un tādējādi sasaistīja visas Eiropas nācijas un teritorijas, kalpo par galveno vēsturisko asi, ap kuru centrējas autoru vēstījumi par viņu dzimtu likteņiem. Autori – savu senču bioloģiskie turpinātāji – kļūst arī par viņu vēsturiskās atmiņas atdzīvinātājiem un iemiesotājiem. 

Izrādes “Pārpalikumi no kara” dramaturgi un aktieri ir Nina Larisa Baseta no Dānijas, latvietis Ivo Briedis, Elīna Petersdotira no Islandes un Janne Sārakala no Somijas. “Pārpalikumi no kara” izrādes jau notikušas Somijas Nacionālajā vēstures muzejā Helsinkos un Odsherredas novadpētniecības muzejā un tā apkārtnē. Izrāde notiks angļu valodā.  Vairāk informācijas Rīga 2014 mājas lapā

Biļetes uz izrādi nopērkamas  www.bilesuserviss.lv un Stūra mājas kasē.

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu