Apšaudē pie Slovjanskas gājis bojā itāļu žurnālists un viņa tulks • IR.lv

Apšaudē pie Slovjanskas gājis bojā itāļu žurnālists un viņa tulks

16
Semjonovkas hospitāli netālu no Slovjanskas prokrieviskie separātisti apšaudīja tieštēme'jumā. Foto: AFP/LETA

Ročelli ir pirmais žurnālists, kas zaudējis dzīvību Austrumukrainas konfliktā

Ukrainas austrumos Slovjanskas apkaimē apšaudē dzīvību zaudējis itāļu fotožurnālists Andrea Ročelli un viņa tulks Krievijas pilsonis Andrejs Mironovs, pavēstīja separātistu pārstāvji. Franču žurnālists Viljams Roglons savainots, ziņo LETA/Ukrinform.

“Mēs braucām ar auto Andrijivkas ciematā, netālu Slovjanskas, un izdzirdējām pirmās kalašņikovu šāvienu kārtas,” ziņu aģentūrai AFP pastāstīja Roglons.

“Mēs apturējām automašīnu un paslēpāmies grāvī. Sākās apšaude no mīnmetējiem, līdzās mums trāpīja 40-60 mīnas, bet viena trāpīja grāvī, kurā mēs slēpāmies,” sacīja žurnālists. “Man tika savainotas kājas, bet mani kolēģi [Ročelli un Mironovs] gāja bojā.”

Francūzis sacīja, ka nezina, kura no pusēm viņus apšaudījusi. Vietējie iedzīvotāji palīdzējuši viņam nokļūt Slovjanskas slimnīcā.

Ročelli ir pirmais žurnālists, kas zaudējis dzīvību Austrumukrainas konfliktā. 30 gadus vecais Ročelli bijis fotožurnālistu grupas “Cesuralab” biedrs.

Roglons iepriekš aģentūrai “Wostok Press” gatavojis fotoreportāžas Alepo, Sīrijā.

Atbilstoši “Grani.ru” ziņām Mironovs bijis cilvēktiesību aktīvists, biedrības “Memoriāls” līdzstrādnieks. Padomju laikos viņš bijis politieslodzītais. Savulaik viņš strādājis Čečenijā, pētījis dažādu ieroču veidu pielietošanu.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

 

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu