Astoņi RP politiķi iestājas "Vienotībā" (papild.) • IR.lv

Astoņi RP politiķi iestājas “Vienotībā” (papild.)

37
Saeimas deputāte Inita Bišofa nolēmusi no Reformu partijas nestāties "Vienotībā". Foto: Edijs Pālens, LETA

Bišofa nolēmusi “Vienotībā” nestāties

Astoņi Reformu partijas (RP) politiķi pirmdien “Vienotības” valdes sēdē tika uzņemti šīs partijas sastāvā.

“Vienotībā” tika uzņemti RP pārstāvji – Saeimas deputāti Zanda Kalniņa-Lukaševica, Inese Lībiņa-Egnere, Kārlis Eņģelis, Jānis Ozoliņš, Vilnis Ķirsis un Romualds Ražuks. Tāpat “Vienotībā” iestājās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Taču parlamentāriete Inita Bišofa (RP) nolēmusi nestāties šajā politiskajā spēkā un pārdomās par savu izvēli ir daži citi deputāti, aģentūrai LETA sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Pārdomās, kā rīkoties, ir deputāte Daina Kazāka (RP). Lēmums būs jāpieņem arī deputātam Jurim Viļumam (RP), kurš aizņemtības dēļ nevarēja izdarīt galīgo izvēli. Frakcijas priekšsēdētājai nebija informācijas par parlamentārieša Gunāra Igauņa (RP) izvēli, pieļaujot, ka Igaunis un Viļums savu rīcību šajā jautājumā koordinē.

Ja kāds no deputātiem vēl nebūs paguvis uzrakstīt iesniegumu, tad šis jautājums tiks pārrunāts ar “Vienotību”, un pastāv iespēja, ka to varēs izdarīt vēlāk, norādīja Kalniņa-Lukaševica.

Kā ziņots, RP valde iepriekš pieņēma lēmumu atbalstīt vairāku RP deputātu un trīs ministru iestāšanos “Vienotībā” un aicināt viņus no “Vienotības” saraksta startēt 12.Saeimas vēlēšanās.

Savukārt deputāti Valdis Zatlers, Edmunds Demiters, Guntars Bilsēns un Valdis Liepiņš skaidri pateikuši, ka neplāno turpmāk būt aktīvi politiķi, pauda RP frakcijas priekšsēdētāja.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis turpinās pildīt RP valdes priekšsēdētāja pienākumus un “Vienotībā” iestāsies vēlāk.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu