Putniņi neniekojas, viņi skrien • IR.lv

Putniņi neniekojas, viņi skrien

5
Kristīne Putniņa.
Gunita Nagle

Trīs, četri kilometri – tā ir niekošanās, saka Kristīne Putniņa, kura šogad Rīgas maratonā pirmo reizi skries pilnu maratona distanci. Viņas vīrs, kurš iepriekšējos gados skrēja 42 km, piedalīsies pusmaratonā, lai pēc tā atbalstītu abu četrgadīgā dēla Reiņa pirmo skrējienu 5 km garā posmā

Šogad Rīgas maratons notiks 24.reizi, septīto gadu ar Nordea Rīgas maratona nosaukumu, tomēr tajā daudzkas notiks pirmo reizi. Pirmo reizi visas distances (5, 11, 21 un 42 km) caurvīs Brīvības ielu. Pirmo reizi noorganizēta Brīvības kilometra programma jeb virkne kultūras pasākumu, pirmo reizi skrējējiem pieejama arī lietotne ar visām distanču trasēm. Pagaidām nav zināms, vai tiks pārspēts pagājušā gada dalībnieku rekords, kas bija 22 020. Līdz 13.maijam bija reģistrējušies 21 853. 

Arī Putniņu ģimenē, kas Nordea Rīgas maratonā skrien jau kopš 2006.gada un ir pieredzējuši skrējēji, šāgada sacensības ir ar pirmreizēju smaržu. Kristīne apņēmusies pirmo reizi mūžā pievārēt 42 kilometrus, savukārt Uldis, kurš noskrējis sešus maratonus, nolēmis sev atvēlēt prieku mierīgi noskriet 21 km garu posmu un vēl piecus kilometrus notipināt līdzās dēlam.

Kristīne Putniņa, 35 gadi, projektu vadītāja

Kristīnes skriešana sākās 2006.gadā, kad viņa brauca Uldim līdzi uz Kuldīgas pusmaratonu un pa ceļam nolēma noskriet piecus kilometrus. Palienēja no Ulda krekliņu, nopirka vislētākos šortus un sporta kurpes, un… aiziet! Kas aerobikā trenētai meitenei ko nenoskriet! «Tas bija grūtākais skrējiens manā mūžā!» atzīstas Kristīne. Saprata, ka skriešana prasa nopietnu gatavošanos, tā palīdz iemācīties pārvarēt grūtības un sagādā prieku tad, ja trenējas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu