EDSO “ceļa karti” Ukrainas krīzes risinājumam apspriedīs Kijevā • IR.lv

EDSO “ceļa karti” Ukrainas krīzes risinājumam apspriedīs Kijevā

27
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers (no kreisās) un Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks. Foto: EPA/LETA

Putins atbalsta EDSO vadlīnijas spriedzes mazināšanai Ukrainā

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers ieradies Kijevā, lai apspriestu EDSO tā saucamo „ceļa karti” Ukrainas krīzes risinājumam, otrdien ziņo BBC.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbalsta Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) vadlīnijas spriedzes mazināšanai Ukrainā, pirmdien paziņoja EDSO.

EDSO plāns sastāv no četrām daļām – puses atturas no vardarbības lietošanas, atbruņošanās, nepieciešams nacionālais dialogs un jaunas vispārējas vēlēšanas.

EDSO nolēmusi sākt nacionālo dialogu Ukrainā – to vadīs kāds EDSO pārstāvis un vēl pagaidām vārdā neminēts Ukrainas pārstāvis, kurš palīdzētu pie viena galda sapulcināt visas šādā dialogā ieinteresētās puses. 

Pirmais solis šajās vadlīnijās ir nozīmēt pieredzējušo vācu diplomātu Volfgangu Išingeru par vidutāju apaļā galda sarunās starp Ukrainas valdību, parlamentu un reģioniem, ziņo LETA.

EDSO paziņojusi, ka “telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu iepriekš šodien EDSO priekšsēdētājam Šveices prezidentam Didjē Burkhalteram tika teikts, ka Krievija atbalsta vadlīnijas un EDSO iesaistīšanos Ukrainā”.

Tas nozīmē, ka organizācijas plāns tagad saņēmis “pozitīvu atbalstu” no Krievijas, Ukrainas, Eiropas Savienības (ES) un ASV.

Pagājušajā nedēļā izstrādātās vadlīnijas “parāda pragmatisku ceļu uz priekšu, pārvirzoties no eskalācijas loģikas uz sadarbības loģiku un stabilitātes palielināšanu uz vietas,” teikts EDSO paziņojumā.

EDSO plāno nosūtīt uz Ukrainas prezidenta vēlēšanām aptuveni 1000 novērotāju.

 

Komentāri (27)

Dina 13.05.2014. 15.06

„EDSO plāno nosūtīt uz Ukrainas prezidenta vēlēšanām aptuveni 1000 novērotāju.”

Zēni biškucīt nogulējuši. Ja gribēja redzēt brīvas un demokrātiskas vēlēšanas, vajadzēja braukt 11. maijā … Pie tam – patiesi brīvas un patiesi demokrātiskas, nevis kādu modernistisko erzacu. Kad stilistu safrizēti un piāristu samācīt klauni liekulīgi melo no TV ekrāniem un bārsta solījumus, kurus nakad nav taisījušies pildīt.

Ukrainas Dienvidaustrumos cilvēki pilnīgi reāli bija gatavi riskēt ar savām dzīvībām un nebaidījās stāties pretī bruņotām slepkavu bandām un tankiem, lai tikai gūtu iespēju paust vēlēšanās SAVU gribu.

To farsu, kas notiks 25. maijā, grūti nosaukt par demokrātiskām vēlēšanām. Pēc tam, kad pučistiem opozicionārās partijas un to pārstāvji ir sisti, piekauti, ar nūjām, dauzīti, kājām spārdīti vai kā Odesā – slaktēti, šauti, dedzināti un spīdzināti. EDSO, akceptējot šādas „vēlēšanas” noziedzīgas huntas kontrolētā valstī, fakiski akceptē to, ko hunta ir izdarījusi pa šiem mēnešiem.

Kaut kā nedzird visu šo „cilvēktiesību aizstāvju” balsis protestējam pret klajiem neonacisma un genocīda recidīviem. Ar savu klusēšanu Rietumvalstis apliecina, ka atbalsta huntas rīcību. Tā ka tālu nav tas laiks, kad mēs varēsim runāt ne tikai par pro-rietumnieciskiem fašitiem, bet arī par pro-fašistiskiem Rietumiem … maskas pamazām krīt … :)))

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu