Ušakovs aicina Straujumu izvirzīt valdības pārstāvi 9.maija uzrunai • IR.lv

Ušakovs aicina Straujumu izvirzīt valdības pārstāvi 9.maija uzrunai

38
Nils Ušakovs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Straujuma teikusi, ka neviens no ministriem 9.maija pasākumos nepiedalīsies

Reaģējot uz premjerministres Laimdotas Straujumas (Vienotība) aicinājumu Latvijas pašvaldību pārstāvjiem nepiedalīties 9.maija pasākumos, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) savā “Facebook” kontā publicējis aicinājumu Straujumai deleģēt kādu Ministru kabineta pārstāvi, lai uzrunātu 9.maija pasākumu apmeklētājus.

“Izlikties, ka desmitiem tūkstoši cilvēku, kas svin Uzvaras dienu 9.maijā, neeksistē, ir tuvredzība. Varu personīgi palīdzēt organizēt visu nepieciešamo Ministru kabineta pārstāvja uzrunai 9.maijā,” raksta Ušakovs.

Rīgas mērs norādījis, ka pats 9.maijā plkst.10 piedalīsies ziedu nolikšanā, ziņo LETA.

Straujuma medijiem teikusi, ka Otrā pasaules kara beigu diena ir 8.maijs, bet 9.maijs Latvijai saistās ar okupāciju. Viņa arī apstiprināja, ka neviens no ministriem 9.maija pasākumos nepiedalīsies.

Pārdaugavā, pie pieminekļa Padomju armijas karavīriem, 8.maijā un 9.maijā notiks tradicionālie biedrības “9maijs.lv” rīkotie pasākumi, lai atzīmētu “fašisma sagrāves dienu”, kurus šogad papildinās arī krievu skolu atbalsta gājiens.

Pasākums notiks divas dienas no plkst.9 līdz 23. Tā laikā laukumā pie pieminekļa tiks uzstādītas skatuves, tirdzniecības vietas, notiks dažādi koncerti. Rīgas domē patlaban notiek dažādu norišu saskaņošana, lai saņemtu publiskam pasākumam nepieciešamās atļaujas. Pasākuma pieteicēji norādījuši, ka tajā varētu piedalīties ap 10 000 cilvēku.

Vienlaikus biedrība “Rodina” 9.maijā plkst.18 pieteikusi gājienu par krievu skolām. Drošības policija aicinājusi Rīgas domei šo pasākumu aizliegt, jo pastāv paaugstināti draudi drošībai.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma tic, ka drošībsargājošās iestādes 9.maijā veiks savu uzdevumu un nodrošinās kārtību publiskajos pasākumos. “Protams, kā vienmēr šajos datumos, parādās dažādas iniciatīvas, bet es ticu, ka tiesībsargājošās iestādes nodrošinās kārtību,” medijiem sacīja Straujuma.

 

Komentāri (38)

jmaklakovs 06.05.2014. 16.39

Nu re. SC reitinga kritums sāk Ušakovu uztraukt. Bija divi, savstarpēji nesavienojami, turpmākie SC virzieni. Eiropa un Krievija. Ušakovs izvēlējās Krieviju. Skatīsimies, kas notiks ar reitingiem. Es lieku uz tālāku kritumu.

+28
-1
Atbildēt

2

    janis17 > jmaklakovs 06.05.2014. 23.37

    Mīļie, neesiet naivi, ušaka reitinga kritums ir varbūt tās dažas biļešu prostitūtas tantes, kas nākušas pie prāta, lai nobalsotu par sūdurabu, ne vairāk. Ja pļutkinam ir 78% krievu reitings, tad ušakam tas būs 89%, ne mazāk…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > jmaklakovs 06.05.2014. 18.09

    Es jau to prognozēju pie ziņas par SC reitinga kritumu, ka SC sāks radikalizēties, jo viņi sāk zaudēt arī krievu atbalstītājus, kas ir par darbošanos Eiropas virzienā. Bet visticamāk tas ir atbildes gājiens, ka valdība piešķīrusi papildus līdzekļus krievu informācijas telpas paplašināšanai – SC sāk zaudēt kontroli pār krievu ziņām.

    Katrā ziņā šī izskatās pēc haotiskas komunikācijas un Ušakovs nezina, ko darīt!

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 06.05.2014. 16.59

Vispār jau nu Ušakova retorika par uzrunas teicējiem ir tāda vārga miglas pūšana. Tāpat LV oficiālā nostāja ir zināma.

Ušakovam ir stipri mokošāka dilemma – karināt strīpaino lenti vai nekarināt… Jo strīpainā lente tagad ir SEPARĀTISTU simbols. Ko darīt, ko darīt? Putlera nežēlastībā krist nedrīkst un arī savējos krievus vajag vienot… bet izrādās ne visi krievi grib Ukrainas scenāriju.

Varbūt iekarināt uzvalka iekšpusē un tad virināt – “savējiem” rādīt, “svešajiem” slēpt? Aj, jel dodiet Ušakam kādu padomu. Viņš nudiem izskatās stipri noraizējies.

+27
-1
Atbildēt

2

    Ieva Leinerte > silvija_vitina 06.05.2014. 19.13

    Citas izejas nav- bus javirina. Varbbut pat ieies vesture kaa Nils Virinatajs.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > silvija_vitina 06.05.2014. 17.08

    … izskatās stipri noraizējies.

    _____________

    Varbūt…

    bet- kādi tur padomi.

    Kā “‘centrs ” liks- tā “‘štirlics”‘ leks.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

lindukjis 06.05.2014. 16.30

Ušaks, patiesi, zaudējis pēdējās saprāta atliekas! Nepietiek ar to, ko viņš jau paspējis paveikt, lai pasvītrotu savu piederību putleriešu fašistu pusei, nekaunās šādu aicinājumu izteikt!

+21
0
Atbildēt

4

    Amis > lindukjis 06.05.2014. 16.49

    dullaisdauka Ušaks, patiesi, zaudējis pēdējās saprāta atliekas!

    ===================

    Neko nav zaudējis. Pēc tam, kad tā fašistu maita, kolorado žuks, bija iemērkusi savas rokas līdz elkoņiem noslepkavoto pus miljona latviešu un desmitiem miljonu eiropiešu asinīs, izrādot pazemību krievu fašistiskiem izdzimteņiem, izrēķinājās ar Cilinska kungu par latviešu varoņu pieminēšanu, Ušakovs rīkojas pilnīgi adekvāti.

    Redzot, kā attīstās notikumi pasaulē, es paļaujos, ka līdz tribunālam tā nodzīvos.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    Amis > lindukjis 07.05.2014. 06.14

    Aha, vēl viens Kononova fans. Slepkavu glorificētāji, VVF un Zatļets un viņu pielūdzēji jau iesituši roku līdzīgos pasākumos

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    silvija > lindukjis 07.05.2014. 07.15

    sētniek, ko tu te ārdies, mazprātīgais zagļa un slepkavnieka sušār? Asenizācijas mucas operatoram par varas makti gribas izjust savu “varenību”, lamājot latviešus? Domā, vecais zaglis tev atmetīs kādu desas ādu no sava galda? Gaidi vien ar maisu, tādus kā tu viņš tur izlietota tualetes papīra vērtē.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > lindukjis 06.05.2014. 17.13

    varbūt apdauzīto pētnieku/deģenerāli Lembes draugu aizsūtīt. viņam ir tādam pasākumam pienācīga ārprāta pakāpe, nevaru iedomāties labāku vietu kur viņam būt, apkārt visi šizofrēniķi

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu