Viļņā veikala jumta loksne iebrūkot traumē 2 jaunietes • IR.lv

Viļņā veikala jumta loksne iebrūkot traumē 2 jaunietes

34
Krītošās jumta loksnes bojātais auto pie tirdzniecības centra ''Akropolis''. Foto: Delfi.lt.

Nokritusi ”Akropolis” stikla jumta plāksne; bojāts arī auto

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā ceturtdien pēcpusdienā zemē nokritusi daļa tirdzniecības centra “Akropolis” stikla jumta, vēsta portāls Delfi.lv, atsaucoties uz kaimiņvalsts interneta mediju Delfi.lt. Rūdītā stikla loksne varētu būt nokritusi vēja dēļ, saka tirdzniecības centra vadība.

Stikla loksne tirdzniecības centra autostāvvietas nojumes jumta daļā zemē nokritusi vakar pēcpusdienā. Krītošais stikls traumējis divas 1992. un 1993.gadā dzimušas jaunietes un bojājis automašīnu “Toyota Avensis”. Jaunietes nav nopietni cietušas, bet nodotas mediķu aprūpē, raksta Delfi.lt. Tirdzniecības centra vadība saka – stikla plānksnes nokrišanu var būt izraisījis stips vējš.

Lietuvas būvniecības nozares žurnāla ”Statyba ir architektūra” redaktore Rusnė Marčėnaitė ir.lv sacīja, ka ”Akropolis” īpašnieki vēlas radīt iespaidu, ka negadījums nepavisam nav svarīgs. Pēc Lietuvas medijos sniegtajām ziņām, gabalos, iespējams, sabrukušas vairākas stikla plāksnes, taču iemesls pagaidām nav noskaidrots.

Tirdzniecības centra īpašnieku minētais stiprais vējš vai neparasti laikapstākļi neesot ticams izskaidrojums, jo vakar Viļņā nekas tāds nav novērots. Marčenaite apliecināja, ka Lietuvas prese pēc Latvijas pieredzes ar Zolitūdes lielveikala ”Maxima” jumta sabrukšanu šim notikumam pievērš ļoti lielu uzmanību un turpinās pētīt, kas un kāpēc noticis.

Komentāri (34)

Anna Gaigule 02.05.2014. 12.52

Mūsdienu arhitektūrai vispār ir slieksme izrādīties nevis būt funkcionālai un viegli uzturamai. Nez’ kas būs pēc gadiem 50, ja neizdosies iegūt lētu un zaļu enerģiju, un visādus stikla būrus un debesskrāpjus vairs nevarēs atļauties uzturēt?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu