Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Lai arī Rīgas Centra rajona tiesa atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata, valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) nesteidzas, kā iepriekš teikusi, risināt KNAB konfliktu, bet par to lems aprīļa beigās, kad būs pieejams pilns tiesas sprieduma teksts. Līdzīgu atturību pauž visa valdošā koalīcija, bet ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka jautājums par Streļčenoka atbilstību amatam nebūtu jāizlemj šīs Saeimas sasaukumam «īsi pirms vēlēšanām».

Otrdien Valsts policija sagruvušā Zolitūdes lielveikala Maxima drupās rīkoja policijas eksperimentu, lai iegūtu datus galīgajam slēdzienam, kāpēc pērnā gada beigās sagruva veikals. Eksperiments notiek pēc iepriekš izstrādāta scenārija, kurā jumta kopnes nolaiž dažus centimetrus zemāk un eksperti testē, kā tās «uzvedas». Ekspertīzes galīgais slēdziens par lielveikala jumta iebrukšanu, kad dzīvību zaudēja 54 cilvēki, visticamāk, būs rudenī.

Par drauga un skolasbiedra noduršanu Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Teikas vidusskolas audzēknim piesprieda desmit gadu cietumsodu. Tiesa arī noteica, ka apsūdzētajam jāmaksā 110 000 eiro kompensācija cietušajiem. Tiesas zālē apsūdzētais apcietināts netika, par ko bija sašutuši nogalinātā piederīgie. Slepkavība notika 2011.gada 18.decembra naktī upura ģimenes dzīvesvietā Juglā. Gan upuris, gan slepkava bija 16 gadus veci.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu