Māris Rozenfelds, savāc naudu akordeonam • IR.lv

Māris Rozenfelds, savāc naudu akordeonam

6
Māra sapnis nav par katru cenu kāpt uz mūsu Baltā nama skatuves, puisis gribētu spēlēt uz lielajām pasaules skatuvēm. Viņa paraugi ir izcilais krievu akordeonists Ņikita Vlasovs, arī Ksenija Sidorova.
Māra Miķelsone

 

Māris apsēdās blakus satiksmes autobusā, kad vakarā pēc darba Valmierā atgriezāmies Rīgā. Puisis Valmieras Mūzikas skolā bija mācījis audzēkņus. «Vai esat ar mieru par mani nobalsot Labiedarbi.lv?» Ar šādu jautājumu viņš ikreiz autobusā dabūjis ap desmit balsu. Nobalsoju – Mūzikas akadēmijas taustiņinstrumentu nodaļas 2.kursa studentam vajadzīgs jauns instruments, jo vecais ir savu laiku nokalpojis.

Pēc mēnesi ilga «darba» Māris saņēma vislielāko balsu skaitu – 12 813, kas viņam nodrošina 4000 eiro līdzfinansējumu jaunam akordeonam. Cik tas maksā? Vismaz 8000 eiro. Tas būs itāļu firmas Pigini augstākās klases studentu instruments. Ir vēl dārgāki, katrs ir individuāli izgatavots. Veco akordeonu, ko Mārim vēl mūzikas skolas laikā uzdāvinājusi māsa, vairs nav jēgas labot. Kaut ko darīt, nevis tikai sapņot par jaunu instrumentu, Māri iedrošinājusi Vītolu fonda darbiniece, jo puisis ir fonda stipendiāts. Nācis no sešu bērnu ģimenes, Māris par balsu vākšanu saka: «Ja ir mērķis, tad to var izturēt.» 

Mēnesi ilgusī balsu vākšana projektam sākās astoņos no rīta un dažkārt beidzās vienos naktī, kad tika aizsūtītas pēdējās vēstules. «Tagad liekas, ka man ir daudz brīva laika,» saka mūziķis, kurš dienā vingrinās 6-8 stundas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu