Snoudena nopludinātie materiāli dod Pulicera balvu diviem medijiem • IR.lv

Snoudena nopludinātie materiāli dod Pulicera balvu diviem medijiem

35
„Washington Post" žurnālisti priecājas par balvu. Ekrānšāviņš no „Washington Post"

 

Prestižo Pulicera balvu nominācijā “Par kalpošanu sabiedrībai” šogad dala žurnālisti uzreiz no diviem medijiem – “The Guardian” un “Washington Post“.

Balva piešķirta par bijušā ASV specdienestu darbinieka Edvarda Snoudena nopludinātajiem un šajos medijos publicētajiem materiāliem par ASV slepenā dienesta darbu, vēsta Pulicera balvas mājas lapa.

Balvas žūrija uzskata, ka „Washington Post” raksti ļāva sabiedrībai apzināties, kā atklātā informācija ietekmē nacionālo drošību.

Savukārt ASV strādājošie Lielbritānijas medija „The Guardian” žurnālisti raisījuši debates starp valdību un sabiedrību par privātās dzīves neaizskaramību un drošību.

Pulicera prēmija tiek uzskatīta par vienu no prestižākajām ASV nediju balvām. Tā tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem žurnālistikā, literatūrā, mūzikā un teātrī.

Snoudens, kurš izpaudis Savienoto Valstu specdienestu noslēpumus, ASV apsūdzēts spiegošanā un valdības īpašuma zādzībā. Viņam piešķirts pagaidu patvērums Krievijā. Vašingtona atkārtoti aicinājusi Snoudenu atgriezties un stāties tiesas priekšā.

No Snoudena nopludinātajiem materiāliem kļuva zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

 

Komentāri (35)

Malda 15.04.2014. 00.01

Ločmelis loxs :)

+1
-2
Atbildēt

1

    silvija > Malda 15.04.2014. 08.29

    Super! Kā kulaks uz acs:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu