Separātisti padzīti no Harkovas apgabala administrācijas ēkas • IR.lv

Separātisti padzīti no Harkovas apgabala administrācijas ēkas

25
Separātisti naktī pie Harkovas apgabala administrācijas ēkas dedzināja riepas. Foto: EPA/LETA

Donbasā uz sarunām ar separātistiem kā vidutājs naktī ierodas miljonārs Ahmetovs; nemieri ar ievainotajiem Nikolajevā

Prokrievisko separātistu ieņemtā Harkovas apgabala administrācijas ēka otrdienas rītā atbrīvota, milicija arestējusi 70 separātistu, ziņo Ukrainas mediji. Arī Doņeckas separātisti solījuši nolikt ieročus un atbrīvot ēku. Savukārt Nikolajevā naktī sadursmēs cietuši 10 cilvēki.

Kā „Facebook” vietnē vēsta žurnālists Mustafa Naijems, Harkovas apgabala ēkas ieņemšana sākusies plkst. 6.25. Patlaban ēka no prokrieviskajiem separātistiem esot pilnībā atbrīvota. Turklāt ēkas atbrīvošana notikusi, nelietojot šaujamieročus. Pēc jaunākajām ziņām, ēku atbrīvojusi iekšlietu specvienība “Jaguar”.

Arī Doņeckas separātisti, kuri ieņēmuši Ukrainas drošības dienesta ēku, solījuši to atbrīvot un nolikt ieročus, vēsta UNIAN.

Naktī uz sarunām ar separātistiem bija ieradies holdinga SKM prezidents un miljonārs Rinats Ahmetovs, par kuru iepriekš tika ziņots, ka viņš ir īstais Krievijas scenārija pavēļu devējs Ukrainas separātistiem.

Pēc izdevuma „Novosti Donbasa” ziņām, Ahmetovs teicis, ka viņš lūgs, lai iekšlietu struktūras nedotos triecienā pret separātistiem. Savukārt separātisti paziņojuši, ka Iekšlietu ministrija viņiem prasa nolikt ieročus, ko tie nevēlas darīt.

Ukrainas premjerministra vietnieks Vitālijs Jarema pēc sarunām Donbasā paziņojis avīzei „Ukrainskaja pravda”, ka separātisti solījuši nolikt ieročus, ko ieguvuši, ieņemot drošības dienesta ēku. Arī ieņemtā ēka tiks atbrīvota, tiešraidē naktī teicis Jarema.

Viņš savukārt solījis, ka iekšlietu darbinieki neuzbruks separātistiem. „Ceru, ka mūsu vienošanās ir abu pušu interesēs – gan milicijas, gan piketētāju, un netiks izlietas asinis. Domāju, ka esam rīkojušies pareizi. Kas būs tālāk – redzēsim,” teica Jarema.

Tikmēr asinis šonakt lijušas Ukrainas pilsētā Nikolajevā, kur notikušas sadursmes starp Nikolajevas zemessargiem, Maidana pašaizsardzības vienību un prokrieviskajiem separātistiem, kuri mēģināja ieņemt Nikolajevas apgabala administrācijas ēku. Nopietni cietuši desmit cilvēki.

Maidana pašaizsardzības un tautas zemessardzes aktīvisti atspieduši prokrieviskos demonstrantus no apgabala valsts administrācijas ēkas, kā arī likvidējuši viņu nometni, kurā tika uzieti ieroči, vēsta tīmekļa izdevums “NikVesti”.

Komentāri (25)

mariam 08.04.2014. 10.35

Izklausās, ka ar to pašu Doņeckas un Harkovas “brīvās tautas republikas” likvidētas un izrāde pagaidām beiguses.

+10
0
Atbildēt

1

    mariam > mariam 08.04.2014. 11.03

    Doņeckā gan laikam nav vis vēl beidzies.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 08.04.2014. 10.27

Ukraiņi beidzot ir saņēmušies un dara to, ka sjādara, lai iestātos miers ukrainā. Un krieviem nav ko maisīties Ukrainas iekšējās lietās. Ja krieviem nepatīk dzīvot mierā un saticībā, tad lai dodas atpakaļ uz lielo dzimteni. Tur viņus gaida ar atplestām rokām. Nav ko kasīties citā valstī, kā tādām utainām cūkām.

+9
-1
Atbildēt

1

dinalilisone 08.04.2014. 11.36

Te var redzēt atšķirību kā cīnās cilvēki “bez dvēseles “(kremļa algotņi) un kā par savu Tēvzemi cīnījās Maidana aktīvisti. Maidanu nespēja apturēt specvienību lodes un lieli upuri, šiem pietiek piedraudēt – “aste kājstarpē” un laižas krūmos…

Tagad galvenais šai ukraiņu sabiedrības “gangrēnai” kārtīgus kriminālus sodus piespriest citiem pakaļskrējējiem par brīdinājumu.

+8
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu