Sestdien "Splendid Palace" apbalvos "Riga Jazz Stage 2014" uzvarētājus • IR.lv

Sestdien “Splendid Palace” apbalvos “Riga Jazz Stage 2014” uzvarētājus

24
Čaina Mosesa. Publicitātes foto

Apbalvošanas ceremonijā uzstāsies džeza dziedātāja Čaina Mosesa

Šovakar, 5.aprīlī plkst.19 kinoteātrī “Splendid Palace” notiks Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa “Riga Jazz Stage 2014” apbalvošanas ceremonija, raksta aģentūra LETA. 

Džeza mūziķu konkursa superfinālā vakar kategorijā “Vokāls” sacentās Alina Rostoskaja no Krievijas, Aise Kansu Tanrikulu no Turcijas, Isabella Lundgrēna no Zviedrijas, Lorēna Betlija no ASV, Malene Kergorda Lunda no Dānijas, Tamirs Grinbergs no Izraēlas, kā arī Vītaute Pupšīte no Lietuvas. Kā vienīgā dziedātāja no Latvijas superfinālā startēja Kristīne Prauliņa. Kategorijā “Saksofons” par uzvaru cīnījās Batuans Saliels no Turcijas, Makss Zengers no Somijas, kā arī abi saksofonisti no Latvijas – Dāvis Jurka un Toms Rudzinskis. Konkursa uzvarētāju apbalvos šovakar plkst.19 “Riga Jazz Stage 2014” apbalvošanas ceremonijā, kurai sekos mūziķes Čainas Mosesas koncerts. 

Mosesa ir Francijā rezidējoša amerikāņu dziedātāja, slavenās džeza mūziķes “Dee Dee Bridgewater” meita, kas mūzikai pievērsusies agrā vecumā un jau 16 gadu vecumā laidusi klajā savu pirmo solo albumu. Savu neparasto vārdu ieguvusi, pateicoties tēvam, producentam un režisoram Gilbertam Mosesam. Viņš, ieraugot jaundzimušo, bez jebkādiem paskaidrojumiem nolēmis, ka meitu sauks tieši šādi. Pati mūziķe tagad atzīst, ka nespēj iedomāties citu, labāku skatuves vārdu par šo. Muzikālās karjeras laikā kopumā izdevusi jau piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Jaunākais Mosesas ieraksts ir klasiskās džeza noskaņās ieturētais albums “Crazy Blues”, kas tapis kopā ar franču pianistu Rafaelu Lemonjē. Albumā apkopotas meistarīgas versijas par savu mūzikas elku – džeza, blūza un soula klasiķu – Dīnas Vašingtones, Helēnas Hjūmas, Ninas Simonas, Dženisas Džoplinas un citu izpildītāju – darbiem. Albums ierindojies 7.vietā izdevuma “Sunday Times” labāko 2013.gada albumu “Top 100”. Paralēli muzikālajai karjerai mūziķe darbojas arī kā televīzijas un radio raidījumu vadītāja Francijā. Kopš 2011.gada viņa vada franču radio džeza programmu “Made in China”, kā arī ir nodibinājusi savu producentu kompāniju ar tādu pašu nosaukumu. Aprīļa pirmajās dienās Mosesa viesojas Rīgā, lai piedalītos starptautiskā džeza mākslinieku konkursa “Riga Jazz Stage 2014” žūrijas darbā.

2014.gadā konkurss ir iekļauts nodibinājuma “Rīga 2014” tematiskās līnijas “Dzintara āderes” programmā kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums. Vairāk informācijas “Riga Jazz Stage” mājas lapā

Biļetes cena 5 – 20 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu