Rosina izslēgt Ždanokas pārstāvēto partiju no EP politiskās grupas • IR.lv

Rosina izslēgt Ždanokas pārstāvēto partiju no EP politiskās grupas

17
Tatjana Ždanoka. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Ždanokas viedoklis esot pretējs grupas “Zaļie/EBA” uzskatiem

Eiropas Parlamenta (EP) politiskajā grupā “Zaļie/Eiropas Brīvā apvienība” iekļautās “Eiropas Brīvās apvienības” (EBA) prezidents Eriks Defoorts ierosinājis birojam no EBA izslēgt partiju “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL), kas nesen kļuvusi par Latvijas Krievu savienību, liecina EP deputāta Marka Demesmakera atbildes vēstule Saeimas deputātam Vilnim Ķirsim (RP).

Tatjana Ždanoka (LKS) kā EP deputāte ievēlēta no PCTVL saraksta, taču PCTVL ir mainījusi nosaukumu – tagad politiskā spēka nosaukums ir Latvijas Krievu savienība, raksta LETA.

Ķirsis vēstulē Demesmakeram norāda, ka Ždanokas “aicinājumi atjaunot Padomju Savienību” ir nepieņemami un ka viņas rīcība pierādot, ka politiķe aizstāv Krievijas agresiju Ukrainā un Baltijas valstīs. Abas e-pasta vēstules Saeimas deputāts publicējis mikroblogošanas vietnē “Twitter”.

Demesmakers atbildes vēstulē norādījis, ka Ždanokas viedoklis ir pretējs viņa un grupas “Zaļie/EBA” uzskatiem. EP deputāts norāda, ka pats ir apmeklējis Maidanu Kijevā. No viņa rakstītā noprotams, ka Ždanoka ar savu viedokli ir viena un politiskajā grupā tam nav atbalsta. Politiķis sola turpināt iebilst pret Krievijas agresiju Ukrainā un Baltijas valstīs.

Kā ziņots, “Zaļie/EBA” līdzpriekšsēdētāja Rebeka Hārmsa vērsusies pie EBA ar lūgumu izslēgt Ždanoku no tās rindām. Hārmsa uzsver, ka kopš nemieru sākuma Ukrainā grupa “Zaļie/EBA” EP ir konsekventi un nepārprotami atbalstījusi pilsonisko sabiedrību un opozīcijas spēkus, kas iestājas par Ukrainas virzību uz Eiropu. “Mūsu politiskā grupa ir vairākkārt apmeklējusi Ukrainu, lai pievienotos protestētājiem un piedāvātu viņiem savu atbalstu. Mēs esam arī pieprasījuši Eiropas Savienībai (ES) darīt visu, kas tās spēkos, lai atbalstītu šos centienus,” savā paziņojumā teic Hārmsa.

Ždanoka ir pārliecināta, ka saglabās savu vietu politiskajā grupā “Zaļie/EBA” līdz savu deputātes pilnvaru termiņa beigām, jo “zaļajiem” kolēģiem nav īpašu iespēju ietekmēt EBA grupas sastāvu.

Ždanoka iepriekš skaidroja, ka viņas pārstāvētajā EBA grupā ir septiņi deputāti, taču frakcijas izveidošanai parlamentā nepieciešami vismaz 20 deputāti, tāpēc EBA noslēguši līgumu ar “zaļajiem” par sadarbību vienā frakcijā. Viens no līguma punktiem paredzot, ka viena puse otras grupas sastāvu ietekmēt nevar, līdz ar to “zaļo” iebildumi pret atrašanos vienā frakcijā ar Ždanoku nevar būt par pamatu viņas izslēgšanai no apvienības. Deputāte piebilda, ka EBA frakcijas sastāvā darbojas “diezgan autonomi”.

Ždanoka teica, ka EBA līdere no Lielbritānijas Džila Evansa iepriekš tikusies ar “zaļo” līdzpriekšsēdētāju Rebeku Hārmsu, lai konsultētos par deputātes darbību, un tikšanās laikā panākta vienošanās, ka jautājums par viņas izslēgšanu nebūs politiskās grupas dienaskārtībā.

 

Komentāri (17)

Ligiña Doniña 03.04.2014. 13.33

Prasās pēc panta par aicināšanu uz varas gāšanu un arests! Grupā ar iepriekšēju nodomu. Tas tomēr ir Valsts drošības jautājums. Iedarbināms uzreiz pēc deputātes pilnvaru beigām.

+12
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 03.04.2014. 13.22

ždanokai “sroks” parlamentā atlicis mēnesis ar astīti. viņai no visa šitā ne silts, ne auksts.

Man vairāk interesē, ko darīs DP.

+9
-1
Atbildēt

0

austrisv 03.04.2014. 14.10

Latvijā vajadzētu izveidot tādu kā rezervātu tiem darboņiem no Latvijas, kas caurkrituši dažādās pasaules valstīs un institūcijās. Kur liksim tādu no Ukrainas izraidīto Aijo, vai izbrākēto krievvalodīgo mīluli Ždanok? Tāpt prasās atseviška teritorija citiem PSRs atjaunotājiem, lai viņi tur varētu veidot savu nākotni atbilstoši PSRS idejām. tad demokrātisko valstu iedzīvotāji varētu apmeklēt par naudu šadus veidojumus, un varētu praksē pārliecināties kas ir un kas nav labāk! Citādi nav uzskatāmu objektu viņu ideju piepildīšanai, un mums iespēju pārliecināties vai viņi spēj tikai runāt un ar dūrēm klapēt pa krūtīm, vai arī kaut ko jēdzīgu radīt!

+7
-1
Atbildēt

4

    ingazilunska > austrisv 03.04.2014. 14.39

    Vai grūts laiks? Tik dziļi murgi.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > austrisv 04.04.2014. 13.45

    zanE …mums tak ir teritorija kur Beņuku ar Taņku izmitināt – Pitālova!….

    ===========

    PieTālavas piedāvājums ir visnotaļ humāna atbilde ikvienam vietējam rašistam – kolorādo vaboļu/koloradskij žuk krāsnesim.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 03.04.2014. 16.09

    …mums tak ir teritorija kur Beņuku ar Taņku izmitināt – Pitālova!….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > austrisv 03.04.2014. 15.06

    Neuztraucies, Bet, drīz, pēc pāris gadiem drosmīgākie varēs doties ekskursijās uz Krieviju, nevajadzēs nekādu rezervātu.

    Pašizolācijā dzīvojošā krievija pati būs viens liels uzskatāms piemērs, kas notiek ar valsti, kuras ideoloģija ir “vraķ, sraķ i vorovaķ”.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu