ASV medijs publicē foto, kā snaiperi gatavojas uzbrukumam Kijevas Maidanam • IR.lv

ASV medijs publicē foto, kā snaiperi gatavojas uzbrukumam Kijevas Maidanam

16
Ekrānšāviņš no "The Daily Beast"

Ukrainas izmeklētāji noskaidrojuši vairākus desmitus vainīgo, kas šāvuši uz Maidana protestētājiem

ASV izdevums “The Daily Beast” svētdien publicējis fotogrāfijas, kurās redzams, kā “Alfa” snaiperi Kijevas drošības dienesta pagalmā gatavojas doties uz Maidanu apšaut protesta akciju dalībniekus.

Izdevums raksta, ka šīs fotogrāfijas apliecina to, ka asinspirts Kijevas centrā, kas notika šogad 19. un 20.februārī, pārliecinoši apliecina – tas notika pēc prokrieviskā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča režīma pasūtījuma. “Taču tas netraucēja Kremlim radīt savu stāstu par Ukrainas notikumiem,” raksta “The Daily Beast”.

Izdevuma rīcībā ir fotogrāfijas un arī 90 gigabaiti ar video ierakstiem no notikuma vietas.

Šā gada 20.februāra rītā Kijevas drošības dienesta pagalmā tika manīti desmitiem cilvēku, daudzi no viņiem pārstāvēja elitāro “Alfa” vienību. Kareivji bija tērpti bruņuvestēs, viņiem bija ieroči, munīcija un snaiperu šautenes. Dažiem no šiem kaujiniekiem bija arī šķembu granātas. Tas viss nebūt nav domāts cīņai ar nemierniekiem pilsētā, norāda eksperti.

Spriežot pēc izdevuma publicētajām fotogrāfijām, daudziem no “Alfas” vienības kaujiniekiem uz rokām bijušas dzeltenas un baltas lentes, bet, pirms viņi atstāja pagalmu, kaujinieki galvā uzvilka maskas, kas paslēpj sejas.

UNIAN raksta, ka vienībā “Alfa” dienē ap 200 kaujinieku, tomēr viņu personības joprojām nevar noskaidrot.

Savukārt partijas “Batkivščina” (“Tēvzeme”) parlamenta frakcijas vadītājs Sergijs Soboļevs paziņojis, ka Ukrainas izmeklētāji noskaidrojuši vairākus desmitus vainīgo, kas Kijevas Neatkarības laukumā – Maidanā – šāvuši uz protestu dalībniekiem. Par to viņš paziņojis pagājušajā trešdienā, piebilstot, ka šīm lietām pagaidām noteikts slepenības statuss.

“Kas attiecas uz notikumiem Maidanā, tad šodien jau ir provizoriska informācija, mēs to daļēji saņēmām Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes sēdē, bet šai informācijai pagaidām noteikts slepenības statuss, jo, ja šī informācija tiks atklāta, tas diemžēl ļaus no atbilstības izvairīties desmitiem cilvēku, kas šodien jau ir noskaidroti, bet par kuriem notiek izmeklēšanas darbības,” viņš sacīja.

Ja šī informācija tiks izpausta, vairāki desmiti cilvēku varēs izvairīties no aizturēšanas, tāpēc līdz visu vainīgo aizturēšanai šī informācija tiks turēta slepenībā, norādīja Soboļevs, ziņ LETA/Korrespondent.

Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Mikola Golomša arī apliecināja, ka likumsargu rīcībā jau ir snaiperu atrašanās vietu adreses, to cilvēku saraksts, kas piedalījās mierīgo iedzīvotāju apšaušanā.

Medijos iepriekš parādījušās ziņas, ka par šaušanu uz Maidana dalībniekiem snaiperi pelnījuši 40 000 dolāru (30 000 eiro) dienā.

Protestu gaitā Kijevā dzīvību zaudēja 102 cilvēki, liecina jaunākie Veselības ministrijas dati.

 

Komentāri (16)

dro 31.03.2014. 23.07

Aizdomas ir, bet vēl nekas nav pierādīts: http://www.svoboda.org/content/article/25316042.html

+1
0
Atbildēt

0

inta_s 31.03.2014. 18.58

Inese 31.03.2014. 17.58

O, jā, no ASV medija bildēm top skaidrs, ka tieši “Alfas” snaiperi gatavojas doties apšaut maidaniešus.

p.s. http://www.youtube.com/watch?v=3A1u49lRwr8

+3
-8
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu