Raisa: Obamas Eiropas vizītes mērķis būs Krievijas izolācijas pastiprināšana • IR.lv

Raisa: Obamas Eiropas vizītes mērķis būs Krievijas izolācijas pastiprināšana

38
Uzraksts uz galda "Prezidents". Foto: AFP/LETA

Krievija piekritusi EDSO misijas nosūtīšanai uz Ukrainu

ASV prezidents Baraks Obama, nākamnedēļ apmeklējot Eiropu, uzsvaru liks uz Krievijas izolāciju Krimas aneksijas dēļ, piektdien sacīja ASV nacionālās drošības padomniece Sūzena Raisa.

“Visa pasaule varēs skaidri redzēt, ka Krievija kļūst arvien izolētāka un ka Savienotās Valstis vada starptautisko sabiedrību centienos atbalstīt Ukrainas valdību un Ukrainas tautu, un uzlikt samaksu Krievijai,” viņa sacīja.

Obama Eiropas vizīti izmantos, lai mobilizētu starptautisko sabiedrību un ASV sabiedrotos, uzsvēra Riasa.

Obama pirmdien sāks ārvalstu vizīti, ziņo LETA/AFP. Tās gaitā viņš Hāgā apmeklēs kodoldrošības samitu un G7 valstu sanāksmi, tad dosies uz Briseli uz Eiropas līderu samitu un tikšanos ar NATO ģenerālsekretāru.

Tālāk Obama dosies uz Romu un Vatikānu, kur viņš tiksies ar pāvestu Francisku, bet noslēgs braucienu Saūda Arābijā.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstīja likumu par Krimas aneksiju.

Maskavas rīcība izsaukusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, Eiropas Savienība, kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.

Uz Ukrainu dosies 400 EDSO novērotāju

Krievija piektdien piekritusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju misijas nosūtīšanai uz Ukrainu, ziņo ASV EDSO pārstāvniecība.

Sākotnēji misijas sastāvā būs 100 novērotāji, taču nepieciešamības gadījumā to skaitu varētu palielināt līdz pat četriem simtiem, pavēstījusi EDSO pārstāve.

Kā vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeijeru, viņš apstiprinājis, ka uz Ukrainu dosies 400 EDSO novērotāju.

Pēc Šteinmeijera teiktā, novērotāji dosies vispirms uz Ukrainas austrumu, dienvidu un rietumu reģioniem. „Viņi novēros situāciju un mums ziņos par to. Mēs ceram, ka tas palīdz situācijas deeskalācijai,” teica Šteinmeijers.

Tikmēr Eiropas Padomes parlamentārās asamblejas (EPPA) 74 deputāti ierosinājuši pārskatīt Krievijas delegācijas pilnvaras līdz pat Krievijas deputātu izslēgšanai no asamblejas, piektdien vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS. Ierosinājumu parakstījušie deputāti pārstāv piecas EPPA politiskās frakcijas.

Krievijas pret Ukrainu spertie soļi nopietni pārkāpj Eiropas Padomes pamatprincipus, norāda iniciatīvas autori. “Šajā sakarā asamblejai pie pirmās iespējas pēc būtības ir jāpārskata Krievijas delegācijas ratificētās pilnvaras,” teikts deputātu izplatītajā paziņojumā.

Šis jautājums tiks nodots izskatīšanai vienai no EPPA profilējošajām komisijām. Tai būs jāsagatavo rezolūcijas projekts un jāprecizē, kādā veidā tiks pārskatītas Krievijas delegācijas pilnvaras.

Krievijas delegācijai varētu tikt atņemtas balss tiesības vai pat tā varētu tikt izslēgta no EPPA, pieļauj asamblejā.

 

Komentāri (38)

ligakalnina 22.03.2014. 14.28

Obama izdarījas lielu kļūdu, noticēdams Krievijai Sīrijas jautājumā.

Tagad emirāti un pārējie arābi, kuriem Irāna un Sīrija ir lielākie ienaidnieki, netic Obamam, un nav gatavi pazemināt naftas cenas, kas Krievijai būtu katastrofa, un tas Krievijai beigtos, kā Reigana laikā PSRS.

Cerams, tagad viņam, beidzot, pieleca, ka KGB pulkvežiem, kam melot un provocēt ir dzīvesveids, ticēt nevar.

+23
0
Atbildēt

2

    Nika > ligakalnina 22.03.2014. 22.39

    Ko? Kāds naftas cenām ar to sakars? Tu domā viņi gaida brīdi, kad varēs pazemināt naftas cenas lai viņiem būtu mazāk nauda?

    Un nevis Obama noticēja Putinam, bet visa pārējā pasaule. Obama nevarēja nepiekrist jo tad viņš pasaules acīs izskatītos kā radikāls agresors

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > ligakalnina 23.03.2014. 07.27

    Fikseris

    Ļoti, ļoti sūnaina nākotne draud naftas kačātāju “lielvalstij”. http://rusanalit.livejournal.com/1827691.html

    Iesaku izlasīt.

    Varbūt tieši tāpēc tagad tāda šovinisma psihoze, ienaidnieka meklēšana un mēģinājumi saglābt sava vadoņa reitingu pirms tuvojošās ekonomiskās katastrofas ar jebkādiem līdzekļiem ? Atkārtoju – ar jebkādiem.

    Katrā gadījumā NATO tagad jābūt pastiprinātā kaujas gatavībā tieši šī iemesla dēļ.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

reksa 22.03.2014. 15.09

Citāts: “ierosinājuši pārskatīt Krievijas delegācijas pilnvaras līdz pat Krievijas deputātu izslēgšanai no asamblejas”

Ļoti saprātīgi. Izslēdzot Krievijas pārstāvjus no visām starptautiskām organizācijām un anulējot viņu vizas, sanāktu, ka šie daudzi Putina režīma stutētāji un apkalpotāji būtu spiesti atgriezties Krievijā (nevis baudītu Rietumus), iespējams, ka daudzi šie Krievijas darboņi kļūs lieki (varēs doties sauļoties uz Krimu). Tas liktu viņiem padomāt, kādā valstī viņi dzīvo.

+22
-1
Atbildēt

2

egils_krastins 22.03.2014. 15.34

Tālāk Obama dosies uz Romu un Vatikānu, kur viņš tiksies ar pāvestu Francisku, bet noslēgs braucienu Saūda Arābijā.

********************************

Saudi Arabia turned down a seat on the United Nations Security Council in October, in a display of anger at the failure of the international community to end the war in Syria.

The kingdom also voiced criticism over the deal reached between Iran and the West over its nuclear program.

A senior advisor to the Saudi royal family said after the deal was signed that his country was deceived by its American ally in the agreements and will pursue an independent foreign policy in response.

RUSSIAN PRESIDENT VLADIMIR PUTIN TOOK ADVANTAGE OF THE TENSION BETWEEN THE SAUDIS AND THE AMERICANS AND CALLED SAUDI KING ABDULLAH , PERHAPS SIGNALING A SHIFT TOWARDS ALIGNMENT WITH THE RUSSIANS.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177065#.Uy2PptzQH4I

Pēdējā rindkopa liek saprast, ka šī vizīte ir ļoti svarīga. No karaļa lēmuma ar kuru turpmāk draudzēties, daudz kas var mainīties.

+10
0
Atbildēt

4

    ligakalnina > egils_krastins 22.03.2014. 18.37

    Viss nav tik vienkārši, tā ir cita civilizācija, bez tam, vismaz, Turcijā, sievietēm kaut kur ir pat lelākas tiesības, kā vīriešiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > egils_krastins 22.03.2014. 18.07

    Ja tu uzskati, ka SA karalis apspiež sievietes tev ir tiesības vērties ECT.

    Varbūt vispirms ir vērts SA sievietēm pajautāt, ko viņas vēlas? Pretējā gadījumā sanāk tāpat kā ar krieviem, kas savu pasaules redzējumu grib uzspiest citām tautām dodoties tās glābt.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Nika > egils_krastins 22.03.2014. 22.37

    Saudu Arābija necenšas savā atpalicībā ievilkt citas tautas un respektē starptautiskos likumus. Atšķirībā no krievijas.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > egils_krastins 22.03.2014. 17.36

    to nulle

    Vai tu IRā esi redzejis kādu kometētāju no SA? Neviens no SA nemāca mani kā dzīvot Rietumeiropā. Bet krievija gan…

    Tāpēc būtu vēlams, lai Obama vienotos ar karali un naftas cena tiktu pazemināta. Tas krievijai būs kā spēriens pa p..tiem un palīdzēs ieraudzīt realitāti, kāda tā ir. Citu valodu krievija diemžēl nesaprot.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu