Piektdien Lielajā Ģildē notiks koncerts "Latvijas jaunās mūzikas dienas un laimes hormoni" • IR.lv

Piektdien Lielajā Ģildē notiks koncerts “Latvijas jaunās mūzikas dienas un laimes hormoni”

29
NULL

Būs trīs pirmatskaņojumi. Pie diriģenta pults debitēs Kaspars Ādamsons

Šovakar, 21.martā plkst.19 koncertā “Latvijas jaunās mūzikas dienas un laimes hormoni” Lielajā ģildē notiks trīs pirmatskaņojumi. Koncerta pirmā daļa uzjundīs pavasarīgo noskaņojumu ar mūziku, kas pārpilna laimes hormoniem. 

Savukārt otrajā daļā valdīs apcerīgākas noskaņas, liekot apdomāt savu vietu pasaulē. Komponists Georgs Pelēcis skaņdarbā “Endorphin Music” sola uzlādēt klausītājus ar lieliskas enerģijas lādiņu un ticību saviem spēkiem. Komponiste Indra Riše iedvesmai ņēmusi Latgales dzejnieka Valentīna Lukaševiča dzejoli, kurā debesu valstība solīta arī tiem, kas nepārstrādājušies guļ zālītē un veras mākoņos. Arī Pēteris Butāns kopā ar dzejnieku un tulkotāju Sergeju Moreino uzrakstījis apjomīgu opusu. 

Pie LNSO diriģenta pults debitēs Latvijas Kultūras akadēmijas kora “Sōla” vadītājs Kaspars Ādamsons. Viņš studējis kordiriģēšanu un simfoniskā orķestra diriģēšanu Latvijā un Zviedrijā, vadījis Latvijas mūzikas skolu jauniešu simfoniskā orķestra koncertus. Rišes skaņdarbā solo spēlēs čellists Ēriks Kiršfelds, savukārt Butāna kantātes atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un stāstnieks Jānis Dobkevičs. 

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu