Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Reiz Ņujorkā
Kristīne Simsone

 


ooo
 Reiz Ņujorkā / The Immigrant. Rūgtās melodrāmas Divi mīlētāji autors Džeimss Grejs no jauna ir pievērsies austrumeiropiešu tēmai, šoreiz atgriežoties 20.gadsimta 20.gados. Lai gan filma vizuāli ir grandioza un abu galveno varoņu – poliski runājošas Marionas Kotijāras un «mērgļa romantiķa» Vākīna Fīniksa – saspēlē ir daudz trauslu nianšu, šī skaudrā imigrācijas stāsta traģisms un līdzpārdzīvojums mazliet piekāpjas manierīgai atsvešinātībai. No 14.marta.

oo Džimlai Rūdi Rallallā! Lai gan ideja vienā filmā sapulcināt kvantumu vietējo aktiermākslas klasiķu ir nostalģiski simpātiska un, cerams, arī komerciāli veiksmīga, tā fiziski nespēj būt vesela kinodarba nesējspēks. Džimlai Rūdi Rallallā! fonā ir attāli jaušams smeldzīgs, vecumu apcerošs eksistenciālisms, tomēr filmai trūkst tehniska rūpīguma un stabila scenārija, lai komisms nebalstītos tikai uz nemitīgām klaunādes ainiņām (iesprūšana, braukšana ar tanku utt.), radot iespaidu par traģifarsu, kas naivi rotaļājas ar «lielajām» tēmām. Splendid Palace no 14.marta.

oooo Pībodija kungs un Šērmens / Mr Peabody and Sherman. Pārsātinātās datoranimācijas veidols šoreiz maldina – zem  Pībodija kunga un Šērmena fasādes ir sprauna filma par ceļojumu laikā un dinamisks, humoristisks «īsais kurss vēsturē» ar karikatūrisku Trojas zirga un neirotiska da Vinči atainojumu. No 14.marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu