Linkēvičs: EDSO novērotājus neielaiž Krimā • IR.lv

Linkēvičs: EDSO novērotājus neielaiž Krimā

39
Maskoti Krievijas armijas karavīri sardzē pie Ukrainas kuģa "Slavutič" Sevastopolē. Foto: AFP/LETA

Arī Latvija nosūta savus novērotājus EDSO misijā uz Ukrainu

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) militārie novērotāji nav ielaisti Krimā, trešdien paziņoja Lietuvas ārtlietu ministrs Lins Linkēvičs.

Par to Linkēvičs paziņojis Lietuvas Seimā, vēsta Ukrainas portāls UNIAN. Viņš izteicis cerību, ka tomēr tiks ielaisti civilie novērotāji, ja neielaiž militāros.

EDSO 15 dalībvalstis vienojušās nosūtīt militāros novērotājus uz Ukrainu, trešdien pavēstīja informācijas avots diplomātu aprindās. “15 valstis, ieskaitot ASV, kā arī Eiropas un Vidusāzijas valstis, piedalīsies šajā misijā,” sacīja sūtnis.

Diplomāts nevarēja pateikt, cik daudzi cilvēki tiks iesaistīti misijā, nedz kad un kur tieši Ukrainā viņi tiks izvietoti, ziņo LETA/AFP.

Arī Latvija EDSO misijā uz Ukrainu nosūtīs divus militāros novērotājus, pavēstīja Latvijas Aizsardzības ministrija. Viņi jau trešdien dodas uz Krimu.

Pēc Linkēviča teiktā, arī Lietuva uz Ukrainu sūta savus novērotājus, tai skaitā divus militāros novērotājus.

Ukraina lūgusi, lai misija darbu veic no 5. līdz 12.martam, apliecināja EDSO. Militārie novērotāji ir neapbruņoti, viņu uzdevums ir noskaidrot faktus par militāriem jautājumiem. Viņi savus ziņojumus sniedz EDSO dalībvalstīm.

Atbilstoši EDSO noteikumiem katra dalībvalsts var nosūtīt divus militāros novērotājus. Tas nozīmē, ka šajā misijā varētu piedalīties līdz 30 novērotājiem.

Vašingtona aicinājusi izveidot vispārēju EDSO novērošanas misiju, lai Ukrainā kliedētu spriedzi.

 

Komentāri (39)

lindukjis 05.03.2014. 16.22

OK, Ločmeli, ja tu sauc Cilinski par “Rietumu emisāru”, tad viss skaidrs par tevi! Tu esi 5-kolonists un Austrumu (Putlera) emisārs, par ko nav ne mazāko šaubu! Žēl ka mēģini slēpties zem visai latviska segvārda; vairāk tev piestāvētu kaut kas līdzīgs kā “Vaņka” vai “Urlēns”, jeb, vēl jaukāk skanētu – “izkārnījums”, kas ir ļoti literārs, pieklājīgs un latvisks vārds, bet varētu daudz par tevi pateikt.

+10
0
Atbildēt

0

andris902 05.03.2014. 17.37

…var tikai uzjautrināties par Krievijas amatvīru tupumu – pašiem šķiet, ka bezgala asprātīgi, stāstīdami, ka nezin – kas tie par bruņotiem vīreļiem, kas faktiski aplenkuši viņu karabāzes, braukā ar viņu bruņutehniku – laikam tak – konfiscējuši nespējīgajiem krievu zaldātiņiem, kuri paslēpušies savās bāzēs un nebāž pat degunu laukā….bet…trakākais – pat daļu krievu armijas atbruņojuši, jo bāzes apsargā ar krievu ieročiem rokās….traki!…šitāds kauns varenajai krievu armijai!….

P.S. …tāpēc jau EDSO novērotājus klāt nelaiž, lai neatklātos patiesība, ka krievu armiju atbruņojuši citplanētieši un iespundējuši to Krimas karabāzēs…. :))

+8
0
Atbildēt

1

    bebiekste > andris902 06.03.2014. 02.29

    “Pašaizsardzības spēku” piederības jautājums ticamāk ir uzmanības novēršanai, kamēr tiek gatavots referendums.

    Pēc sab. aptaujas datiem par pievienošanos Krievijai varētu būt ap 23% Krimas iedzīvotāju. Ar to kaut kas ir steidzami jādara un nav vēlamas liekas acis, kas redzētu priekšdarbus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

andris902 05.03.2014. 23.20

…iz Twitterdzīlēm:

– “Pienāca 2014.gads un jēdziens “Nezināmais kareivis” ieguva pavisam citu nozīmi….”

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu