Krievijas telekanālu "Dožģ" pēc mēneša var nākties slēgt • IR.lv

Krievijas telekanālu “Dožģ” pēc mēneša var nākties slēgt

26
Neatkarīgā TV kanāla "Rain" ("Dožģ") ģenerāldirektore Natālija Sindejeva. Foto: ITAR-TASS/LETA

Cilvēktiesību padome pauda atbalstu telekanālam “Doždj”, apsūdzēja operatorus cenzūrā

Krievijas neatkarīgo telekanālu “Dožģ” pēc mēneša var nākties slēgt, otrdien paziņoja kanāla ģenerāldirektore Natālija Sindejeva.

“Rēķinoties ar situāciju, kāda tā ir šodien, mums atlicis dzīvot vienu mēnesi,” Krievijas prezidenta cilvēktiesību konsultatīvās padomes sēdē, kas bija veltīta arī situācijai ap telekanālu, sacīja ģenerāldirektore.

Kanāla darbu varēs pagarināt vēl par diviem trim mēnešiem, samazinot algas visam kolektīvam, ziņo LETA/Lenta.ru.

“Dožģ” nedienas sākās janvāra beigās, kad Krievijas kabeļu un satelīttelevīzijas masveidā sāka atteikties no neatkarīgā un pret Kremli bieži vien kritiskā kanāla pārraidīšanas.

Vieni uzņēmumi to skaidroja, ka nav bijuši noslēgti vajadzīgie līgumi, citi pauda neapmierinātību ar telekanāla aptauju, kurā tika uzdots jautājums, vai Otrajā pasaules karā vajadzēja ļaut Hitlera Vācijai ieņemt Ļeņingradu, tādējādi glābjot simtu tūkstošu cilvēku dzīvības.

Jautājuma formulējums raisīja Krievijas parlamenta deputātu kritiku, bet kabeļtelevīziju asociācijas priekšsēdētājs Jurijs Propačkins aicināja operatorus telekanālu atslēgt. Kanāla vadība situāciju nosaukusi par politisku kampaņu.

Sindejeva skaidroja, ka operatori saņēmuši pavēli atslēgt “Dožģ”, izmantojot jebkādus ieganstus.

Cilvēktiesību padome pauda atbalstu telekanālam “Dožģ”, apsūdzēja operatorus cenzūrā un notiekošo nodēvēja par kanāla iznīcināšanas kampaņu.

Telekanāla galvenais redaktors Mihails Zigars sacīja, ka “Dožģ” kolektīvs pārskatījis savu profesionālās ētikas kodeksu un ir gatavs izveidot uzraudzības padomi, kurā ietilptu atzītas autoritātes. Padome varētu sekot “Dožģ” darbībai un norādīt uz kļūdām.

Latvijā telekanālu “Dožģ” programmu pamatpakās piedāvā lielākie kabeļtelevīzijas uzņēmumi “Izzi”, “Baltcom”, “Balticom” un citi. “Lattelecom” televīzijas klientiem telekanāls “Dožģ” kopš pirmdienas ir pieejams “testa režīmā”, pavēstīja uzņēmumā.

 

Komentāri (26)

jmaklakovs 04.03.2014. 19.20

Dožģ aizklapēs tikai tāpēc vien, ka sācis translēt Latvijā!

+15
0
Atbildēt

0

ligakalnina 04.03.2014. 19.00

Tautai jābūt stulbai, neinformētai, un nozombētai, citu tautu un TV, kas izplata objektīvu informāciju, Kremlim nevajag, jo cita tauta sen būtu izdarījusi ar Kremli to pašu, ko ukraiņu tauta izdarīja ar Janukovicu.

+15
-1
Atbildēt

10

gundega_heiberga 04.03.2014. 18.43

Krievijai ir ejams savs ceļš – viņi izsenis informāciju izplata rakstot uz bērza tāsīm.

+14
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu